Reorganizarea DGASPC Mureș, aprobată de Consiliul Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3687 Vizualizări

Reorganizarea DGASPC Mureș, aprobată de Consiliul Județean Mureș

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 30 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, reorganizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş și a serviciilor sociale furnizate.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată și reducerea capacității unor centre rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități din structura DGASPC Mureș, după cum urmează: Centrul de Îngrijire și Asistență Reghin de la 60 la 50 de locuri, Centrul de Îngrijire și Asistență Lunca Mureșului de la 80 la 65 de locuri și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești de la 300 la 280 de locuri.

”În scopul creșterii calității serviciilor sociale, în perioada 2019 – 2020 au fost aprobate un număr mare de acte normative specifice, care fac necesară operarea unor modificări în structura organizatorică a aparatului de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, respectiv iniţierea proiectului de hotărâre privind reorganizarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alte decizii luate:

– Complexul de Servicii pentru Copilul cu Deficiențe Neuropsihiatrice Sighișoara se reorganizează și va avea în structură următoarele servicii: Serviciul rezidențial – Modulul 1, Serviciul rezidențial – Modulul 2 și Serviciul recuperare de zi pentru copilul cu dizabilităţi din comunitate.

– ”Serviciul de sprijin pentru victimele violenței în familie, persoane vârstnice și persoane adulte aflate în nevoi” își schimbă denumirea în ”Serviciul de incluziune socială a persoanelor adulte”.

– În structura Serviciului de incluziune socială a persoanelor adulte se înființează Locuința protejată Venus Mureș, pentru victimele violenței domestice.

– Serviciile sociale din structura Serviciului de incluziune socială a persoanelor adulte sunt: Centrul de tranzit Casa ADA, Centrul de tranzit Casa ADI, Locuința protejată Venus Mureș.

– Structura de personal de la Serviciul de coordonare și administrare a caselor de tip familial și de la Complexul de case de tip familial Sâncraiu de Mureș, Sântana de Mureș se modifică astfel: se desființează un număr de 25 de posturi de supraveghetor de noapte, respectiv 4 posturi de îngrijitor și se înființează un număr de 29 de posturi de îngrijitor/ instructor de educație.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE