Soós Zoltán promite audit la Primăria Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1325 Vizualizări

Soós Zoltán promite audit la Primăria Târgu Mureș

Soós Zoltán, primarul ales al municipiului Târgu Mureș, a susținut miercuri, 30 septembrie, prima sa conferință de presă în noua postură, prilej cu care a mulțumit celor care l-au susținut în campanie, susținere care s-a dovedit în cele din urmă decisivă.

Primăria, luată la puricat

Printre măsurile ce urmează a fi luate în noua calitate de primar, Soós Zoltán a precizat că va iniția un control de audit cu un grup de experți externi și independenți, care va viza proprietățile și situația economică a orașului.

„Datoriile adunate de sistemul corupt Florea sunt imense. Acest audit care îl vom cere pentru analiza situației economico-financiare dar și a proprietăților orașului care au fost atribuite unor prieteni la prețuri foarte mici. Totate ilegalitățile vor fi analizate și evident trimise mai departe spre instanțele abilitate din această țară”, a spus Soós Zoltán.

Cu ce proiect se va porni la drum?

„Sunt proiecte pe termen scurt, proiecte pe termen lung. Prima dată trebuie să vedem starea finanțării acestor proiecte, care este situația Primăriei. Cel mai simplu lucru pe care îl așteaptă cetățenii este să avem o Primărie pentru cetățeni. Dialogul care l-am început în campanie trebuie să continue, să lăsăm oamenilor creativitatea în acest oraș, să facem prima stradă pietonală, să creem spații comunitare, lucruri care să îmbunătățească atmosfera în acest oraș, să nu ne mai simțim oprimați în condițiile în care orice problemă nu a fost rezolvată de primărie”, a precizat Soós Zoltan.

Cine vor fi viceprimarii? Va exista un City Manager?

„În ce privește postul de City Manager al Târgu Mureșului, există o posibilitate ca în viitor să ajungem la o decizie privind necesitatea acestui lucru. În momentul de față ne vom ocupa de auditul intern al Primăriei, al diferitelor direcțiuni, al instituțiilor subordonate. În ce privește viceprimarii, cred că până la finalul săptămânii viitoare ei vor fi  oficial desemnați. Momentan, partidele politice sunt în curs de negocieri, cei doi viceprimari vor fi deciși în cadrul Consiliului Local. Cel mai probabil, unul va fi de la UDMR iart celălalt de la unul din partidele reprezentate în Consiliul Local”, a menționat Soós Zoltan.

„Vrem să lucrăm pentru Primărie”

Legat de o eventuală modificare în ce privește organigrama Primăriei, noul primar ales al Târgu Mureșului a precizat că aceasta va depinde de analiza ce urmează a fi făcută față de activitatea angajaților Primăriei Târgu Mureș.

„Și aici urmează să fie făcută o analiză, nu vor fi luate decizii pripite, peste noapte. Toate direcțiunile din Primărie vor fi analizate, vom vedea unde este nevoie sau surplus de personal, care sunt persoanele care nu au eficiență. Trebuie văzut dacă acele persoane au poate o eficiență pe un alt post, pe baza principiului japonez, acela că nu sunt angajați proști, ci doar puși pe un loc nepotrivit. Trebuie făcută o analiză serioasă, fără amenințări, cei din Primărie trebuie să simtă o susținere din partea conducerii, să înțeleagă că vrem să lucrăm pentru Primărie și nu împotriva angajaților sau împotriva cuiva. Noi trebuie să fim parteneri, atât pentru direcțiunile din Primărie, pentru angajații dar și pentru ceățenii acestui oraș”, a precizat Soós Zoltan.

Un alt subiect ridicat la fileul noului primar a fost legată de temerile venite din partea unei anumite părți a populației, în special cea de limba română, legată de noua conducere a Primăriei, mai exact de un nou moment 1940 din punct de vedere administrativ.

„Îi liniștesc pe toți cetățenii din Târgu Mureș că acest oraș face parte din Republica România, nu s-a schimbat nimic peste noapte. Legile vor fi respectate la Târgu Mureș, aspect care în ultimii 20 de ani a lipsit cu desăvârșire. Legile vor fi respectate și vor fi aplicate în Târgu Mureș, indiferent de naționalitate. Știm foarte bine, corupția nu are naționalitate, afectați sunt cu toții, iar în Primăria Târgu Mureș toleranța va fi zero. Nu vrem să fim o inchiziție, noi vrem să susținem angajații din Primărie și să arătăm că se poate lucra altfel, pentru cetățeni, aspect pe care trebuie să-l înțeleagă toți cei care lucrează în Primărie și nu cetățenii să lucreze pentru noi”, a subliniat Soós Zoltan.

 

Alin ZAHARIE

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE