Home / Politic / Un fost lider PLUS Mureș solicită ”demisia de onoare” a conducerilor PLUS Mureș și USR Mureș!

Un fost lider PLUS Mureș solicită ”demisia de onoare” a conducerilor PLUS Mureș și USR Mureș!

Distribuie

Mihai Adrian Ungur, fost președinte al PLUS Mureș, solicită demisia ”de onoare” a conducerilor celor două formațiuni politice constituite în Alianța USR – PLUS Mureș, ca urmare a rezultatelor obținute la nivelul județului Mureș și al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale din 27 septembrie.

Redăm, în rândurile de mai jos, scrisoarea deschisă publicată miercuri, 30 septembrie, pe pagina sa de Facebook, de Mihai Adrian Ungur, cu mențiunea că vom publica, în cazul în care acestea vor exista, și reacțiile celor două formațiuni politice, respectiv PLUS Mureș și USR Mureș.

”Dragi colegi din Alianța USR PLUS Mureș,

Am așteptat din partea conducerii celor două formațiuni politice o asumare reală a rezultatului dezastruos de la alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020. Din păcate acest lucru a rămas la nivel declarativ. Acțiunile și atitudinea conducerii celor 2 filiale județene ale Alianței USR PLUS sunt ale unor oameni noi cu metehne vechi.

În calitate de fost președinte al Plus Mureș și unul din membrii fondatori ai filialei județene, solicit public demisia de onoare a conducerii PLUS Mureș și a USR Mureș. Este un act de normalitate și decență, singurul care demonstrează că suntem oameni verticali care își asumă responsabilitatea, și că facem o altfel de politică. Din nefericire, cele 2 echipe de la conducerea USR și PLUS au reușit contraperformanța de a obține, dintr-o cotă de încredere de 17.6% pentru Alianța USRPLUS la nivel local în luna martie 2020, un scor sub pragul electoral, respectiv, 3.39% la nivel județean și 3.86% la nivel local. În atare condiții nu avem nici un reprezentant în Consiliul Local Târgu-Mureș sau Consiliul Județean Mureș. Un asemenea scor nu poate fi justificat prin absolut nicio conjunctură și cere asumare.

Membrii USR PLUS din județul Mureș, care s-au implicat în această campanie și în cele anterioare au nevoie de un suflu nou. Au nevoie de leadership cu viziune și competență. Oamenii care au crezut în aceste formațiuni au nevoie de speranță.

De asemenea, recomand celor 2 conduceri locale retragerea candidaților pentru alegerile parlamentare care au fost respinși de târgumureșeni la scrutinul de duminică. Cred că se impune și reorganizarea campaniei interne pentru desemnarea unor candidați cu adevărat valoroși pentru alegerile din decembrie.

P.S. În calitate de președinte al Plus Mureș mi-am depus mandatul la prima suspiciune vis-à-vis de integritatea mea.

P.P.S. Nu am nici o intenție de a candida intern sau în administrația centrală.

În continuare, proiectul meu e Romania!”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.