Home / Invatamant / Noutăți despre subvențiile pentru studenți

Noutăți despre subvențiile pentru studenți

Ministerul Educației și Cercetării a transmis miercuri, 30 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că s-a decis creșterea subvenției pentru cămine – cantine cu 10%, măsură care vine în sprijinul studenților, în contextul situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

,,Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020 – 2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție,studenți echivalenți unitari, în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS). Reamintim faptul că de această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere. Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine – cantine”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Predare de ștafetă la conducerea Primăriei Rîciu

Căminul Cultural din Rîciu a gazduit duminică, 25 octombrie, ceremonia de investire a Consiliului Local …