Parteneriat CJ Mureș – ADR Centru pentru reabilitarea unui drum județean Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 2357 Vizualizări

Parteneriat CJ Mureș – ADR Centru pentru reabilitarea unui drum județean

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 30 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, încheierea de către Județul Mureș a unui acord de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru pentru realizarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură”, care vizează investiția “Reabilitare DJ 153 A și 153, traseu Ernei – Eremitu – Sovata”, înregistrat la ADR Centru.

În ce constă parteneriatul

Conform președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 128/27 august 2020 s-a aprobat justificarea impactului asupra dezvoltării economice, la nivel județean, a proiectului “Reabilitare DJ 153 A și 153, traseu Ernei – Eremitu – Sovata”.

”Acest demers este parte a inițiativei Consiliului Județean Mureș de a accesa fonduri în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, pentru pregătirea documentației tehnicoeconomice aferente acestui obiectiv de investiție, urmând ca în perioada de programare 2021-2027 să se acceseze fonduri nerambursabile pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Consiliul Județean Mureș solicită sprijin financiar pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție. Conform Ghidului solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor destinate pregătirii proiectelor de infrastructură în 5 domenii, lansat în data de 17 iulie 2020, solicitanții eligibili sunt reprezentați de parteneriatele între Agențiile pentru Dezvoltare Regională, ca lider de parteneriat și unitățile administrativ teritoriale. Pentru fiecare proiect de investiție care urmează să fie elaborat, se va încheia un acord de parteneriat, care constituie anexă la cererea de finanțare”, a precizat Péter Ferenc.

Conform devizului general din documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție, s-a determinat suma necesară în valoare de 2.475.381,82 de lei, inclusiv TVA, din care 2.425.874,18 de lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Cînd va reabilitat sau refăcut cu adevărat dar nu cîrpit Reghin- Cluj Napoca mai puțin Urmeniș de Bistrița care a fost reabilitat,stabarimea circula pe partea cealaltă a județului

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE