Altarul Bisericii Evanghelice din Ideciu de Sus, sfințit de „Ziua Recoltei” Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 561 Vizualizări

Altarul Bisericii Evanghelice din Ideciu de Sus, sfințit de „Ziua Recoltei”

Altarul Bisericii Evanghelice din Ideciu de Sus

Credincioșii evanghelici din Ținutul Reghinului au avut parte duminică, 4 octombrie  de o dublă sărbătoare, tradiționala Zi a Recoltei,  alături de sfinţirea Altarului Bisericii Evanghelice din Ideciu de Sus. Momentul de sărbătoare a fost fost onorat cu prezența unor oaspeți de seamă, printre care protopopul dr. Hans-Bruno Fröhlich din Sighișoara care a oficiat slujba de sfințire a altarului alături de părintele evanghelic Johann Zey din Reghin.

Laura și Wolfgang Emrich, sprijin pentru comunitatea din Ideciu

Trebuie subliniat ajutorul acordat de familia Emrich din Germania, Laura și Wolfgang,  nepotul unor sași emigrați din Ideciu de Sus, curatorul bisericii evanghelice din Ideciu de Sus, cel care a făcut posibilă aducerea altarului din Bucovina, de la Pojorâta,  județul Suceava la Ideciu de Sus, precum și contribuția Corului Bisericii Evanghelice din Reghin și a elevilor Secției Germane a Gimnaziului „Augustin Maior” care au prezentat un moment artistic îndrumați de Andrei Nădășan.

Moment artistic susținut de elevii Secției Germane din cadrul Gimnaziului „Augustin Maior” din Reghin

„Biserica într-o comunitate reprezintă locul în care fiecare dintre noi ne regăsim, locul de educaţie prin rugăciune, echilibru moral şi spiritual. Personal, consider că biserica indiferent de confesiune, îi ajută pe membrii ei, dăruindu-le exact ceea ce le este necesar în desfăşurarea tuturor activităţilor cotidiene şi nu numai. Este locul care ne îndeamnă la unitate, toleranţă şi încredere în oameni. Cu ocazia evenimentului de sfinţirea Altarului Bisericii Evanghelice din Ideciu de Sus, care reprezintă partea cea mai importantă şi locul cel mai sfânt din Biserica, se cuvine să le mulțumim celor care au făcut posibil acest fapt prin implicarea lor, familia Emrich ! Sper în colaborarea continuă cu biserica evanghelică din comuna noastră şi vreau să-i  asigur de implicarea mea și a autorităţii locale în proiectele  care vizează dezvoltarea şi consolidarea comunei noastre şi a unităţii noastre a tuturor! Multă sănătate tuturor”, a precizat Lucien Feier, primarul comunei Ideciu de Jos.

.Protopopul dr. Hans-Bruno Fröhlich alături de părintele Johann Zey, primarul Lucian Feier, Wolfgang Emrich și viceprimarul Sava Nedelcu
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE