FOTO: Fomco Wood, investiție de 3,6 milioane de euro inaugurată în Sângeorgiu de Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5779 Vizualizări

FOTO: Fomco Wood, investiție de 3,6 milioane de euro inaugurată în Sângeorgiu de Mureș

Conducerea Grupului Fomco a inaugurat vineri, 2 octombrie, în comuna Sângeorgiu de Mureș, fabrica Fomco Wood, investiție în valoare de 3,6 milioane de euro care își propune să ofere micilor producători de mobilă o gamă variată de servicii pentru optimizarea procesului de comandă, producție și livrare a mobilei.

Investiția a fost realizată în termen de 10 luni pe o suprafață de teren de 14.500 de metri pătrați situată pe strada Gării din Sângeorgiu de Mureș, clădirea are o suprafață desfășurată de 2.980 de metri pătrați, iar suprafața exterioară amenajată este de 5.500 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției se cifrează la 3,6 milioane de euro, din care 1,3 milioane de euro reprezintă valoarea imobilului, iar 2,3 milioane de euro reprezintă valoarea utilajelor și a echipamentelor – din care 900.000 de euro reprezintă finanțări din fonduri europene nerambursabile.

Gamă largă de servicii

La evenimentul de tăiere a panglicii inaugurale au participat Nyulas Bernát – CEO al Grupului Fomco, Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs – primarul comunei Sângeorgiu de Mureș și Baricz Lajos – preot paroh romano-catolic, alături de peste 50 de invitați, parteneri de afaceri, colaboratori, angajați și reprezentanți ai mass media.

În mesajul adresat invitaților, CEO-ul Grupului Fomco a precizat că investiția își propune să devină partenerul ideal pentru specialiștii în mobilier, uși și ferestre,  care doresc să își diversifice oferta cu soluții din lemn masiv stratificat.

”Obiectivul nostru a fost crearea unei fabrici care să deservească micii tâmplari de mobilă la comandă și de uși și ferestre din lemn stratificat. Modelul la care ne-am gândit și pe care dorim să îl implementăm în următorii ani este să deservim micii tâmplari în procesul de vânzare și producție atât a mobilei, cât și a ferestrelor, începând de la partea de vânzare, găsirea clientului, până la ofertare, contractare, procesul de achiziție a materiei prime, procesul de fabricație, asamblarea mobilei și montajul final. Noi am dorit să ne integrăm și să ne concentrăm pe partea de achiziții și producție, este un sistem integrat pe care l-am pus la punct, în sensul că începând de la proiectare și ofertare punem la dispoziția clienților noștri un soft de proiectare și ofertare cu care se poate lucra online. După ce s-a contractat lucrarea, prin acest soft să primim noi comenzile, după care noi livrăm pe palet atât mobila, cât  și ușile și ferestrele, gata de montaj. Inclusiv partea de asamblare care în momentul de față de obicei micii tâmplari o fac în atelierele proprii, am gândit aici câteva boxe pe care putem să le închirieam, astfel încât ei să nu trebuiască să investească în acest lucru. Mai mult decât atât, dorim să îi sprijinim la transport, motiv pentru care am achiziționat două dubițe pe care dorim să le dăm în chirie astfel încât să asigurăm toată infrastructura necesară unui tâmplar. Mai ales în domeniul mobilei la comandă care este o activitate destul de specifică pentru că nu se face în serie. Fiecare comandă este diferită și, totuși, noi ne-am propus să facem aceste mobile în serie”, a declarat Nyulas Bernát.

Echipamente de ultimă generație

Fabrica Fomco Wood beneficiază de echipamente de ultimă generație, menite să ofere o eficiență maximă în procesul tehnologic.

”Am încercat să investim cât mai eficient în utilaje CNC, în aparatură robotizată, în softuri de proiectare, astfel încât să putem atinge cerința referitoare la eficiență. Este un concept nou pe piață, știm că nu va fi ușor, în primul rând va trebui să convingem potențialii clienți ca să încerce să lucreze altfel. În loc de hârtie și creion, proiectarea să se facă în softul pus la dispoziție de noi, iar clienții să aibă încredere că după ce s-a făcut proiectarea noi vom livra un produs care satisface pretențiile lor atât calitativ, cât și în termenele promise. Sunt montate două linii de producție, una pentru mobilă la comandă din PAL melaminat care are o capacitate de 4-6 mobile de bucătărie în 8 ore. A doua linie de produție, pentru uși și ferestre din lemn stratificat, are o capacitate de 12-14 ferestre în 8 ore. În prezent, în fabrică lucrează 20 de persoane, și am făcult calculele astfel încât în momentul în care vom funcționa la capacitate maximă vom mai crea încă 20-25 de locuri de muncă”, a subliniat Nyulas Bernát.

Investiție ”verde”

Totodată, investiția Grupului Fomco din Sângeorgiu de Mureș este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător, încadrându-se în categoria investițiilor ”verzi”.

”Am încercat și am insistat să facem o investiție cât mai verde. Toată cantitatea de curent electric consumată este produsă de noi. Avem instalate 600 de panouri solare cu o capacitate totală de 200 de kilowați. În momentul de față producem mai mult decât consumăm, dar atunci când fabrica va lucra la capacitate maximă vom reuși să ne producem energia electrică necesară. De asemenea, toată cantitatea de rumeguș, precum și o bună parte din deșeurile rezultate în procesul de producție este tocat, brichetat și folosit pentru producția de energie termică pe care o folosim pentru încălzire și pentru procesul tehnologic”, a menționat Nyulas Bernát.

Mulțumiri colegilor și colaboratorilor

Nu în ultimul rând, CEO-ul Grupului Fomco a transmis mulțumiri colegilor precum și următorilor parteneri și colaboratori care au contribuit la realizarea investiției: Szekely Szidonia, Ionuț Penciu – ambii de la SC Fomco Imobiliare, SC Lateres SRL, SC Expertmures SRL, Ciprian Crăciun – diriginte de șantier, SC Linefect SRL, SC Dedralex SRL, SC Netconf SRL, SC Swing Trade SRL, SC Termopelu SRL, SC Kadra SRL, II Dregics Arpad, SC Industrial Vent SRL și SC Mecva Prod SRL.

Parteneriat ”win-win”

Unul din partenerii Fomco Wood, Emilian Lateș din orașul Ungheni, și-a manifestat încrederea că investiția va avea ca efect eficientizarea producției de mobilier la comandă.

”Suntem colaboratori ai Fomco Wood de 3 ani, cumpărăm materia primă de la ei, suntem un producător mic de mobile, avem un atelier în Ungheni, și spun că avem o colaborare bună cu ei. Odată cu noile investiții, cred că procesul de fabricație a mobilei va fi mult mai rapid din punct de vedere a pregăuririi și prefabricării de mobile, iar tipul de paletizare pe anumite comenzi ne-ar ajuta să fim mai eficienți și să avem un randament mai mare în ceea ce privește producția de mobilier la comandă”, a declarat antreprenorul din Ungheni.

Text și foto: Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE