Kovács Edit, realeasă primar în Cristești. Cum va arăta Consiliul Local Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 2777 Vizualizări

Kovács Edit, realeasă primar în Cristești. Cum va arăta Consiliul Local

Aleasă în anul 2016 în funcția de primar al comunei Cristești la o diferență de un singur vot față de principalul contracandidat, independenta Kovács Edit a câștigat duminică, 27 septembrie, cel de-al doilea mandat la conducerea Primăriei comunei Cristești, de data aceasta cu o diferență de peste 30 de procente față de următorul clasat în preferințele electoratului.

”Este un rezultat care ne onorează, dar ne și obligă”

Potrivit paginii web a Autorității Electorale Permanente, rezultatul final al alegerilor pentru funcția de primar al comunei Cristești este următorul: Kovács Edit (independentă, 1.350 de voturi – 55,53%), Emil Almășan (PSD, 597 de voturi – 24,55%), Anghel Chiorean (PNL, 278 de voturi – 11,43%), Maria-Adela Rus (PMP, 103 de voturi – 4,23%), Marinel Mailat (Pro România, 66 de voturi – 2,71%) și Porkolab Zoltan (AMT, 37 de voturi – 1,52%).

Din totalul de 5.011 de alegători înscriși pe liste, la urne s-au prezentat 2.559 de votanți (prezență de 51,06%), iar 128 de voturi au fost declarate nule.

”Cele 1.350 de voturi primite sunt dovada clară că în cei patru ani am reușit să câștigăm încrederea locuitorilor din comuna Cristești. Este un rezultat care ne onorează, dar ne și obligă în același timp, fiindcă dorința cetățenilor a devenit evidentă. Promit să servesc binele acestei comune cu conștiinciozitatea, profesionalismul, sinceritatea și moralitatea demonstrate până acum. Vă mulțumesc pentru votul de încredere acordat și vă invit să vă alăturați unei noi etape de dezvoltare economică, socială și culturală a comunei! Fără sprijinul dumneavoastră toate acestea n-ar fi fost și nu vor fi posibile. Contez pe dumneavoastră, așa cum întotdeauna puteți conta pe noi! Dumnezeu să ne călăuzească drumul și în cele ce urmează!”, a fost mesajul transmis de Kovács Edit, primarul comunei Cristești.

UDMR, aproape de majoritate în Consiliul Local

În ceea ce privește alegerile pentru Consiliul Local al comunei Cristești, în urma votului exprimat de alegători a rezultat următoarea ierarhie: UDMR (992 de voturi – 41,73%), PSD (448 de voturi – 18,84%), PNL (326 de voturi – 13,71%), PMP (207 de voturi – 8,70%), Pro România (124 de voturi – 5,21%), AUR (115 de voturi – 4,83%), AMT (99 de voturi – 4,16%), Alianța USR-PLUS (49 de voturi – 2,05%) și POL (17 voturi – 0,71%).

Astfel, conform paginii web a Autorității Electorale Permanente cele 15 mandate de consilieri locali s-au distribuit astfel: 7 pentru UDMR (Nagy Hunor, Bereczki Zalán, Gidofalvi Loránd-László, Siklodi Magor, István Szidonia-Brigitta, Szép Mózes, Kerekes Szilárd), 3 pentru PSD (Emil Almășan, Manuel Belean, Aurel Lazăr), 2 pentru PNL (Anghel Chiorean, Ilarie Bian), 2 pentru PMP (Maria-Adela Rus, Marian-Florin Bacali) și 1 pentru Pro România (Marinel Mailat).

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Felicitări! Dar circulația în zonă e jale dimineața! Sunt o grămadă de străduțe de pe care ies mașini la drumul principal ceea ce aglomerează traficul. Poate găsește o soluție doamna primar!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE