Oglinzile, în decorarea casei. Da sau nu? Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 159 Vizualizări

Oglinzile, în decorarea casei. Da sau nu?

Nu descoperim nimic nou dacă spunem că oglinzile ușurează foarte mult viața decoratorilor. Magazinele mari de mobilă, dar nu numai, sunt responsabile de distribuirea lor ca element decorativ impotant, ia designerii de interior îl folosesc foarte mult, deoarece conferă senzația de spațiu suplimentar încăperilor de mici dimensiuni.

 

Cu toate acestea, există un cod de reguli sau considerații care ar trebui respectate, astfel încât decorarea cu oglinzi să obțină efectul dorit.

Este important să știți că dimensiunea oglinzilor ar trebui să fie în acord cu cel mai apropiat mobilier. Ar trebui să acopere aproximativ două treimi din cea mai apropiată masă sau bufet. De asemenea, trebuie să avem o singură oglindă pe cameră și să facem tot posibilul pentru ca două sau mai multe oglinzi să nu se reflecte reciproc.

 

Nu orice loc este potrivit pentru așezarea unei oglinzi. Trebuie să știm că oglinda trebuie să devină punctul de atenție al tuturor privirilor. De aceea, nu ar trebui să plasăm oglinzile în colțurile întunecate sau în locurile în care acestea reflectă imagini urâte.

Oglinzile și ramele lor nu trebuie să fie încadrate în mod egal. Important este să se combine bine între ele. Un exemplu de bună utilizare a oglinzilor ca decor este atunci când așezăm o oglindă care să dea senzația că sunt ferestre deschise sau uși care se deschid pentru a crea spații mai mari și mai luminoase.

 

Ce tipuri de oglinzi se potrivesc în hol?

 

În design interior, prima impresie este cea care contează. Intrăm într-o casă și deja ne-am făcut o idee dacă locuința respectivă este decorată cu gust sau nu.

Amplasarea unei oglinzi într-o cameră mică este o opțiune bună pentru a obține un efect optic de amplitudine mai mare în spații.

De obicei, este o soluție bună pentru a plasa o oglindă lungă la intrarea casei, astfel încât să putem vedea cum ne vor examina alții din cap până în picioare. În plus, acest tip de oglindă ne va oferi un plan general al modului în care este restul casei.

Dacă nu avem o oglindă atât de mare, putem alege una mai mică, care are un cadru original sau într-un mod care să atragă atenția.

 

Decorează-ți camera de zi cu oglinzi. Unde să le așezi?

 

Oglinzile favorizează propagarea luminii în spații în care aceasta nu pătrunde atât de mult.

În sufragerie este cel mai obișnuit spațiu pentru a pune o oglindă. Așezată pe pereții de vizavi de ferestre, oglinda va părea să aducă peisajul reflectat de pe fereastră în casă.

Situată lângă masa la care mâncăm, va părea că și mobilierul este de două ori mai mult.

Oglinzi pe coridoare și scări, pentru a câștiga amplitudine vizuală

Coridoarele sunt de obicei locuri strâmte și înguste. Ideea care este urmărită atunci când se plasează oglinzi în aceste pasaje ale casei este că pereții și spațiul câștigă în profunzime, oferindu-le amplitudine și luminozitate.

 

Avantajele și dezavantajele plasării oglinzilor în dormitor

 

Pentru unii oglinzile sunt total recomandate în dormitor. Mulți alții consideră că sunt un element decorativ esențial. Desigur, în dormitoare, oglinzile funcționează mai bine în funcție de locul în care sunt amplasate.

Oglinzile din dormitor pot fi amplasate pe măsuța de toaletă, pe o parte a dulapului și pe capul patului într-un mod decorativ ca și cum ar fi un alt tablou.

De exemplu, oricât de frumoasă ar fi oglinda, nu este indicat să fie așezată în fața patului, principalul motiv fiind să evităm să ne vedem în ea proaspăt treziți din somn, cu fața pe care o avem de obicei la acel moment al zilei.

 

Oglinzile de pe ambele părți ale patului, de pe noptiere, oferă o senzație de spațiu deschis și spațiu care este apreciat.

Puteți așeza o oglindă chiar și pe pat, dar este de preferat ca acestea să fie dintre cele care au o formă ovală sau rotunjită.

Dacă vom folosi o singură oglindă, să încercăm să o facem regele decorului. Pentru a face acest lucru, căutați piese de design original, în stil vintage sau cu o notă barocă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE