Home / Sanatate / Secția externă COVID-19 de la UMFST Târgu-Mureș, plină!

Secția externă COVID-19 de la UMFST Târgu-Mureș, plină!

Distribuie

Șef lucrări dr. Horațiu Moldovan, coordonatorul Unității de Suport Medical COVID-19 din incinta Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, a anunțat duminică, 4 octombrie, pe pagina sa de Facebook, că în prezent toate cele 20 de paturi de terapie intensivă din cadrul Unității sunt ocupate de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

”Secția externă COVID-19 de la UMFST Târgu-Mureș e plină! 20 de pacienți pe 20 de paturi de terapie intensivă. Sunt unii care au crezut că sunt atât de importanți în lumea asta, încât Bill Gates sau altcineva îi urmărește. Acum se pot relaxa. Nu îi mai urmărește nimeni, nici măcar în spitale, pentru că secțiile ATI sunt pline. Din păcate acum e prea târziu să le pară rău, pentru că fiecare are cel puțin o cunoștință sau un prieten, o rudă care s-a îmbolnăvit. Mă întreb: oare acești oameni de ce mai merg la doctor când au alte probleme dacă acum nu ascultă sfatul medicului? De ce iau pastile de tensiune sau de diabet, de ce își tratează alte boli? Că poate cineva le vrea răul… sau doar cu COVID-ul le poate face rău? Oameni buni, treziți-vă și purtați mască de dimineața și până seara, inclusiv și mai ales pe stradă! Respectați sfatul medicilor, pentru că nu suntem așa de importanți pe planeta asta, încât cineva să ne controleze. Virusul ăsta chiar există și, din păcate, e mai mortal decât vor unii să înțeleagă!”, a scris șef lucrări dr. Horațiu Moldovan.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Temperaturi record în week-end! Avem cel mai cald final de săptămână de martie din ultimii 72 de ani

Distribuie România se pregătește să încheie luna martie cu vreme de vară. Experții de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.