Home / Cultură / Ce puteți viziona azi la Alter-Native

Ce puteți viziona azi la Alter-Native

Distribuie

Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native debutează azi la Teatrul de Vară cu primele proiecții de film. Primul film de lung metraj din cadrul Alter-Native este ”Acasă” (ROM), documentar în regia lui Radu Ciorniciuc care poate fi văzut începând cu ora 16:15.

Acasă, în regia lui Radu Ciorniciuc

”Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Din distribuția filmului fac parte Valentin Enache, Gică Enache, Niculina Nedelcu, Rică Enache, Marcel Enache, Gigel Enache, Nicușor Enache, Luci Enache, Zâna Enache, Duca Enache, Corina Enache, Georgiana Enache și Mihaela Murgoci.

Documentarul ”Poveşti din închisoare” (Ungaria), regia Ábel Visky

Al doilea film al zileu este documentarul  ”Poveşti din închisoare” (Ungaria),  care va putea fi văzut începând cu ora 17:45. Regizorul Ábel Visky ne propune un documentar creativ despre relaţiile unor copii cu taţii lor, aflaţi în spatele gratiilor. Într-o încercare de a ajuta familiile afectate de separarea pe care o presupune o condamnare, regizorul Ábel Visky foloseşte creativ puterea transformatoare a artei. Filmul îi are în distribbuție pe Alex Gábor Putnoki, András Putnoki, Andrásné Putnoki, Anita Putnoki, Dávid Kanász, Endre Oláh, Erzsébet Enikő Dózsa, Eufrozina Botos, Gábor Csábi, Gábor Putnoki.

”Eden” (Ungaria/Belgia/România) în regia lui Ágnes Kocsis

Seara se va încheia cu filmul artistic ”Eden” (Ungaria/Belgia/România) în regia lui Ágnes Kocsis. Éva este alergică la tot felul de substanţe chimice, la poluare, unde radio şi câmpuri electromagnetice. Trebuie să trăiască în izolare completă, fără niciun contact cu mediul înconjurător, iar cea mai mică greşeală ar putea-o costa viaţa. Singurele interacţiuni sunt cu fratele ei şi doctorii care tot fac experimente pe ea. Într-o zi un psihiatru vine să cerceteze dacă afecţiunea ei e reală sau e doar rodul imaginaţiei. Poate fi Éva salvată de dragoste?

Din distribuția filmului fac parte Maja Roberti, Lana Baric, Daan Stuyven, Lóránt Bocskor-Salló, Zalán Makranczi, László Kistamás, Róbert Kardos, László Katona.

Biletele de o zi la Festivalul Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native costă 15 lei. Ele pot fi achiziționate online (biletmaster.ro) și  la fața locului cu o oră înaintea începerii programului.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.