Home / Cultură / Începe Alter-Native 28. Locație nouă, reguli stricte de siguranță

Începe Alter-Native 28. Locație nouă, reguli stricte de siguranță

Ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native debutează azi, 7 octombrie, noutatea cea mai importantă fiind schimbarea locație, Teatrul de Vară  și nu Palatul Culturii, schimbare cauzată de epidemia de coronavirus.

Potrivit organizatorilor, în cele cinci zile ale festivalului, pe lângă scurtmetrajele incluse în programul de concurs, iubitorii de filme vor avea ocazia de a viziona mai multe lungmetraje românești și maghiare, și nu vor lipsi din program concertele și  expozițiile. Programul complet al festivalului poate fi găsit pe site-ul alternativeiff.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului.

„Anul acesta abonamente valabile pentru toate cele cinci zile ale festivalului nu pot fi achiziţionate, biletele de o zi costă 15 lei. Biletele pot fi achiziționate online (biletmaster.ro) și  la fața locului cu o oră înaintea începerii programului (miercuri – vineri între orele 15,00-16,00; sâmbătă – duminică între orele 11,00–12,00)”, se arată în comunicatul transmis de organizatorii Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native.

Măsuri de siguranță impuse de organizatori

Ca urmare a situația epidemiologice, organizatorii au  impus și anumite reguli, care trebuie respectate de participanții la eveniment după cum urmează:

-Toți spectatorii au obligativitatea de a purta mască care să acopere corect gura și nasul, pe toată durata evenimentului;

-La intrare se vor scana biletele, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura (non-contact). Este interzis accesul persoanelor care au o temperatură corporală mai mare de 37,3°C, precum și a celor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

-Toți participanții au obligația de a menține distanța fizică de 1,5 m și de a respecta fluxurile de intrare/ieșire conform marcajelor;

-Având în vedere temperaturile mai scăzute, spectatorii pot să își aducă pături;

„Pentru a diminua la minim circulaţia de la intrare, organizatorii recomandă spectatorilor să-şi aducă apă, ceai sau alte băuturi nealcoolice pentru consum propriu, în incinta Teatrului de Vară nefiind posibilă comercializarea produselor alimentare.

Programul zilei

Începând cu ora 16, la Teatrul de Vară se pot vedea filmele ”Acasă” (ROM), documentar în regia lui Radu Ciorniciuc, ”Poveşti din închisoare” (HUN),  documentar creativ  semnat Ábel Visky (17:45) și filmul aretistic ”Eden” (HUN/BEL/ROM) în regia lui Ágnes Kocsis (19:15).

Tot în cadrul primei zile Alter-Native, puteți vedea expoziția Plugged / Unplugged deschisă la B5 Studio.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Electrica suspendă Ghișeul de Relații cu Utilizatorii!

Luând în considerare creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus pe …