Home / Administratie / Bányai István, reales primar în Livezeni. Componența noului Consiliu Local

Bányai István, reales primar în Livezeni. Componența noului Consiliu Local

Distribuie

Primarul comunei Livezeni, Bányai István (38 de ani), a fost reales, pentru cel de-al doilea mandat, la alegerile locale care au avut loc în data de 27 septembrie, cu 979 de voturi, respectiv 77,26% din voturile exprimate.

”Răspund la această încredere cu muncă”

În competiția electorală pentru funcția de primar Bányai István, care a candidat din partea UDMR, a avut doi contracandidați: Vasile Sorin Runcan (PNL, 171 de voturi – 13,49%) și Ioan Mailat (Pro România, 117 de voturi – 9,23%).

Conform paginii web a Autorității Electorale Permanente, din totalul de 2.897 de alegători înscriși pe listele electorale din Livezeni s-au prezentat la urne 1.320 de alegători (prezență de 45,56%), iar 53 de voturi au fost declarate nule.

”Majoritatea locuitorilor a votat pentru continuarea dezvoltării comunei cu planuri noi. Nu propriul meu succes mă face fericit, ci faptul că această victorie dovedește că locuitorii sunt multumiți de ultimii 4 ani. Că, deși vedem că mai este de lucru, putem aprecia totuși ceea ce a fost realizat. M-ați pornit pe un drum nou. Și răspund la această încredere cu muncă. Eu, în calitate de primar și Consiliul care se va forma zilele astea, voi lucra în următorii 4 ani pentru a extinde lista realizărilor în comună, astfel încât să putem spune cu bucurie și cu capul sus că trăim în comuna Livezeni. Mulțumim!”, a transmis Bányai István, primarul reales al Livezeniului, comună alcătuită din satele Ivănești, Livezeni, Poienița și Sânișor.

UDMR, 8 mandate din 13 în Consiliul Local

În ceea ce privește votul politic acordat pentru constituirea noului Consiliu Local al comunei Livezeni, cei 5 competitori electorali au obținut următoarele scoruri: UDMR (801 de voturi – 63,42%), PNL (203 de voturi – 16,07%), PSD (95 de voturi – 7,52%), Pro România (84 de voturi – 6,65%) și POL (80 de voturi – 6,33%).

Astfel, cele 13 mandate de consilieri locali s-au distribuit după cum urmează: 8 pentru UDMR, 2 pentru PNL, 1 pentru PSD, 1 pentru Pro România și 1 pentru POL.

Potrivit site-ului Autorității Electorale Permanente, s-au acordat mandate de consilieri locali următorilor candidați: Balizs Elisabeta (UDMR), Orban Sandor (UDMR), Ács Sándor (UDMR), Moldovan Antal Janos (UDMR), László Árpád (UDMR), György Alexandru (UDMR), Toldi Gyöngyike (UDMR), Bodoni Mihaly (UDMR), Vasile Sorin Runcan (PNL), George Cristian Turcu (PNL), Laura Petruța Moldovan (PSD), Ioan Mailat (Pro România) și Alex Sebastian Muntean (POL).

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.