Home / Sanatate / Start înscrierilor pentru concursul de rezidențiat!

Start înscrierilor pentru concursul de rezidențiat!

Distribuie

Ministerul Sănătății a transmis miercuri, 7 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că de la data de 8 octombrie, vor începe înscrierile pentru concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, concursul desfășurându-se în 6 centre universitare, după cum urmează: București, Cluj – Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, având o durată de 4 ore și structura de test grilă cu 200 de întrebări.

Examenul de Rezidențiat se va desfășura în data de 15 noiembrie, fiind respectate toate normele igienico – sanitare. În această sesiune vor fi scoase la concurs un număr de 7.061 de locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, iar în acest an, s-a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, dar și pentru asigurarea transplantului de organe.

,,Pregătim acest concurs împreună cu centrele universitare într-un an total atipic. Am suplimentat cu 961 locuri cifrele de școlarizare pentru a asigura acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialiști în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2. Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Conform listelor publicate de Ministerul Sănătății, la Târgu Mureș au fost scoase la concurs un număr de 611 locuri, după cum urmează: 418 locuri în domeniul medicină, 93 de locuri la medicină dentară și 100 de locuri la farmacie.

Înscrierile se desfășoară în perioada 8 – 20 octombrie, inclusiv data poștei, prin direcțiile de sănătate publică și ministerele cu rețea sanitară proprie, iar dosarele vor fi depuse prin poștă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire.

,,Candidaţii care nu doresc să depună documente în copie legalizată se pot prezenta pentru depunerea dosarului, la orice direcţie de sănătate publică, având asupra lor şi documentele în original, în vederea certificării. Ministerul Sănătății încurajează candidații să utilizeze serviciile poștale și de curierat pentru depunerea dosarelor, astfel încât să fie limitată interacțiunea umană la sediile DSP. În cazul în care un dosar este incomplet, reprezentanții direcțiilor de sănătate publică vor anunța candidații în timp util”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.