Home / Business / EXCLUSIV! Cele mai profitabile 10 afaceri mureșene

EXCLUSIV! Cele mai profitabile 10 afaceri mureșene

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă, în exclusivitate, cele mai profitabile 10 business-uri ale anului 2019 din județul Mureș. Jumătate dintre acestea (5) au sediul social în Târgu Mureș, în timp ce 2 sunt din Sighișoara și câte una din Luduș, Cristești și Chirileu (comuna Sânpaul).

Ca o curiozitate, în anul 2019 primele 10 companii prezente în această ierarhie au înregistrat un profit cumulat de peste 280 milioane de lei, au derulat afaceri cumulate de 1,3 miliarde de lei și au asigurat peste 1.700 de locuri de muncă.

1. E.ON România SRL Târgu Mureș

Anul 2019 a fost mai puțin prolific pentru cel mai profitabil business din județul Mureș. Comparativ cu anii anteriori, când profitul net a fost de 506,5 milioane lei (2016), 517,5 milioane lei (2017) și 555,9 milioane lei (2018), în 2019 compania deținută de E.ON Beteleiligungen GMBH (Germania) a înregistrat un profit de 88,5 milioane lei, la o cifră de afaceri de 0 lei, cu un număr mediu de 8 angajați.

E.ON România SRL Târgu Mureș s-a înființat în anul 2007, are ca obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management și este administrată de Filip Thon (Cehia) și Burkhard Roderich Guido Jurgen Eberhard Von Kienitz (Germania).

2. Euro Gas Systems SRL Chirileu

Societatea funcționează din anul 2010, are ca obiect de activitate fabricarea de pompe și compresoare și este deținută de Wachter Roger Herman (SUA) și Lotus Trading LTD (Marea Britanie).

Anul 2019 a fost cel mai profitabil din istoria firmei (37,9 milioane lei), cu mult peste profitul record înregistrat în anul 2018 (7,9 milioane lei). În decursul anului trecut, Euro Gas Systems SRL Chirileu a derulat afaceri de 240,5 milioane lei și a asigurat 147 de locuri de muncă.

3. Hochland România SRL Sighișoara

Compania are o experiență de 22 de ani în domeniul fabricării produselor lactate și a brânzeturilor, este deținută de Hochland SE (germania) și administrată de Erik Hageleit (Germania).

La finalul exercițiului financiar 2019, societatea a raportat următorii indicatori de performanță: afaceri de 441,4 milioane lei, profit net de 29,6 milioane lei și număr mediu de 403 de angajați.

4. Rosenberg SA Târgu Mureș

Un an foarte bun și pentru compania deținută de Niklosik Ioana și administrată de Grigore Gorea al cărui record de profit în istoria sa de 20 de ani a fost consemnat în anul 2015 (1,8 milioane lei). La finalul exercițiului financiar 2019, compania care are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriatet a raportat un profit net de 22,1 milioane lei, cifră de afaceri de 1,6 milioane lei și un număr mediu de 4 angajați.

5. Sefar SRL Sighișoara

Compania a fost înființată în anul 2005, are ca obiect de activitate producția de țesături, este deținută de Sefar AG (Elveția) și administrată de trei cetățeni elvețieni: Philippe Roger Eilinger, Robert Maria Povel Hermann și Christoph Thomas Ellenberger.

La finalul anului 2019, în evidențe s-au consemnat următoarele cifre: afaceri de 168,7 milioane de lei, profit net de 20,5 milioane lei și 352 de angajați.

6. Vitafoam România SRL Luduș

Societatea are o experiență de 16 ani în fabricarea materialelor plastice în forme primare și a încheiat anul fiscal 2019 cu următorii indicatori de performanță: cifră de afaceri de 216,1 milioane lei, profit net de 19,5 milioane lei și 221 de angajați.

Vitafoam România SRL Luduș este deținută de companiile britanice Vita Industrial LTD și Vita International LTD și administrată de Nicoleta Stoian, Roland Stachura Thomasz (Polonia), Joseph O Riordan (Marea Britanie) și Ian William Robb (Marea Britanie).

7. CIE Matricon SA Târgu Mureș

Dacă în anul 2018 societatea raporta pierderi în valoare de 6,6 milioane lei, finalul anului 2019 a consemnat un reviriment financiar, cifrele raportate fiind următoarele: profit net de 17,6 milioane lei, cifră de afaceri de 153,3 milioane lei și 254 de angajați.

CIE Matricon SA Târgu Mureș s-a înființat în anul 1991, are ca obiect de activitate turnarea metalelor neferoase ușoare, este deținută de CIE Berriz SL (Spania) și administrată de cetățenii spanioli Glicerio Gordo Santasmartas și Maite Lamas Del Rey.

8. Palas Com SRL Târgu Mureș

Una din puținele afaceri 100% autohtone prezente în Top 10 profit la nivelul județului Mureș s-a înființat în anul 1994, este administrată de Mariuca Matei (care e și asociat 100%) și de Ilie Matei și are ca obiect de activitate comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

În anul 2019, societatea a asigurat 339 de locuri de muncă, a derulat afaceri de 122,2 milioane lei și a obținut profit net de 15,9 milioane lei.

9. Fomco Imobiliare SRL Cristești

Firma s-a înființat în urmă cu 14 ani, are ca obiect de activitate dezvoltarea și promovarea imobiliară, este administrată de Nyulas Bernat Laszlo și deținută de Nyulas Judit.

În cei 14 ani de activitate, recordul în ceea ce privește profitul net obținut a fost înregistrat tocmai în exercițiul financiar 2019 (14,9 milioane lei), cu aproape 11 milioane de lei mai mult decât profitul net obținut în anul 2018. Tot în anul care a trecut, Fomco Imobiliare SRL Cristești a derulat afaceri de 35,8 milioane lei și a asigurat 9 locuri de muncă.

10. Nordland SA Târgu Mureș

Firma are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, s-a înființat în anul 1999, are un asociat unic, Miklosik Ioana, și este administrată de Grigore Gorea.

La finalul exercițiului financiar 2019, Nordland SA Târgu Mureș a raportat o cifră de afaceri de 0,6 milioane lei, profit net de 13,3 milioane lei și un număr mediu de 2 angajați.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.