Home / Administratie / Teodor Neacșa, învingător ”la mustață” în Ogra

Teodor Neacșa, învingător ”la mustață” în Ogra

Social-democratul Teodor Neașca a câștigat competiția electorală din 27 septembrie pentru funcția de primar al comunei Ogra, cu scorul de 42,10%, respectiv 437 de voturi.

Conform paginii web a Autorității Electorale Permanente, Teodor Neacșa a avut doi contracandidați care au obținut următoarele rezultate: Marian Palaghie (primarul în exercițiu, PNL, 419 de voturi – 40,36%) și Kacso Anamaria (PMP, 182 de voturi – 17,53%).

La urne s-au prezentat 1.109 de alegători din cei 1.838 aflați pe listele electorale (prezență de 60,33%), iar 70 de voturi au fost declarate nule.

”Le transmit locuitorilor comunei Ogra mulțumiri pentru că s-au prezentat la vot și îi rog să aibă încredere că voi administra Primăria corect, așa cum trebuie. Le promit că nu îi voi dezamăgi”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Teodor Neacșa, aflat la primul mandat de primar în Ogra, localitate alcătuită din satele Dileu Vechi, Giuluș, Lăscud, Ogra și Vaideiu.

Situație complicată în Consiliul Local

Pentru accederea în Consiliul Local al comunei Ogra au concurat nu mai puțin de 7 formațiuni politice, iar rezultatele sunt următoarele: PSD (209 de voturi – 22,02%), PNL (193 de voturi – 20,33%), UDMR (162 de voturi – 17,07%), PMP (140 de voturi – 14,75%), Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” (137 de voturi – 14,43%), Partidul Phralipe al Romilor (84 de voturi – 8,85%) și Pro România (24 de voturi – 2,52%).

Astfel, cele 11 mandate de consilieri locali s-au distribuit după cum urmează: 2 pentru PSD, 2 pentru PNL, 2 pentru UDMR, 2 pentru PMP, 2 pentru Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” și 1 pentru Partidul Phralipe al Romilor.

”Cred că Ogra e cea mai complicată comună din județ dacă vorbim de crearea unei majorități în Consiliul Local. Până când nu depun jurământul de primar, nu pot declara mai multe despre viitoarea majoritate din Consiliul Local”, a precizat Teodor Neacșa.

Gest pentru reintegrarea romilor

Noul edil șef al comunei Ogra are vârsta de 54 de ani, este căsătorit, are doi băieți, e de profesie conducător auto și înainte de a fi ales primar a administrat o firmă de transport.

”În Ogra sunt multe probleme, în special probleme sociale. Romii nu mai au unde să locuiască, stau chiar și câte 10 într-o cameră, motiv pentru care am decis să le ofer 1,7 hectare de teren intravilan propriu pentru a-și construi case pe o stradă care va fi nouă. Ideea acestei donații este ca locuitorii de etnie romă să aibă unde să își realizeze case și chiar locuri de joacă pentru copii. În comună nu sunt locuri de joacă pentru copii. Desigur, donația mea nu va fi de ajuns pentru integrarea socială a romilor. E nevoie de programe de reintegrare profesională și școlară care să aibă ca grup țintă populația romă din Ogra, după modelul de succes al altor comune care au atras finanțări pentru așa ceva prin Programul Operațional Capital Uman”, a subliniat Teodor Neașca, foarte atent la nevoile comunității rome din Ogra.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parteneriate multiple pentru Sighișoara

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a informat cu privire la faptul că încă din primele …