EXCLUSIV! ”Undă verde” pentru un nou Hotel Privo! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4245 Vizualizări

EXCLUSIV! ”Undă verde” pentru un nou Hotel Privo!

Proprietarii Hotelului Privo din Târgu Mureș, soții Adina și Alin Doru Plopeanu, intenționează să construiască un alt hotel Privo, în municipiul Cluj Napoca, pe o parcelă de teren de 2.934 de metri pătrați aflată în zona centrală a orașului, aproape de malul Someșului Mic, pe strada Traian nr. 40-42.

Potrivit paginii web a Primăriei municipiului Cluj Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, proiectul a fost avizat recent, în data de 11 septembrie, de Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca.

2 niveluri subterane și 5 etaje

Conform Planului Urbanistic Zonal, document întocmit de Atelier RVD, clădirea va avea 2 niveluri subterane, parter și 5 etaje, și va fi amplasată ”în aliniament, în front continuu (închis) la strada Traian cu un decupaj generos la parter care să asigure accesul pietonal spre Someșul Mic”, iar spațiile verzi ”vor fi în procent de minim 5% din suprafața terenului și vor fi amenajate în curtea interioară, pe sol natural.”

În prezent, pe terenul parcelei de 2.934 de metri pătrați se află un corp de clădire cu parter și 3 etaje care adăpostește un mix de funcțiuni: spații comerciale spre stradă, ateliere de producție și birouri la etaje.

”În incintă există o serie de construcții, cu caracter industrial și regim de înălțime parter și parter plus un etaj. Toate construcțiile spre propun spre desființare, pentru restructurare zonă”, se menționează în același document.

În anul 2013, familia Plopeanu a investit suma de 7 milioane de euro pentru înființarea Hotelului Privo în locul fostei Vile Csonka din Târgu Mureș. Unitatea hotelieră deține camere de 5 stele și este multiplă câștigătoare a unor premii naționale și internaționale atât pentru serviciile furnizate, cât și pentru arhitectură/ design.

(Foto: Adina Plopeanu, director general, Hotel Privo)

Alte prevederi din proiect:

– Accesul pietonal pe parcelă se va realiza direct din domeniul public – strada Traian la zona de recepție, respectiv dinspre Someșul Mic generând un traseu pietonal între Strada Traian și malul Someșului Mic în lungul căruia care se propun funcțiuni cu destinație publică;

– La etajele superioare se vor realiza camere de cazare/ apartamente;

– Accesul auto se va realiza din strada Traian printr-un gang cu rampă de acces pa parcajul subteran;

– Beneficiarul investiției dorește realizarea de parcări cu o capacitate dublă faţă de necesarul stabilit;

– Capacitatea garajului va fi de 116 locuri din care 58 de locuri vor fi rezervate clienților hotelului și vor fi amplasate la nivelul -2 al subsolului. Cele 58 de locuri cu acces public vor fi cele mai apropiate de accesul în garaj, la nivelul -1 al subsolului.

– Parkingul subteran va fi gestionat printr-un sistem integrat de management. Funcțiile incluse în acest sistem vor fi: monitorizare în timp real al gradului de ocupare și a locurilor disponibile, gestionarea drepturilor de acces după numărul de înmatriculare, control acces cu bariere, plăți automatizate.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE