Home / Invatamant / Mii de profesori, participanți la formarea nivel II în cadrul CRED

Mii de profesori, participanți la formarea nivel II în cadrul CRED

Ministerul Educației și Cercetării a transmis joi, 8 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că prima parte a anului școlar marchează debutul cursurilor de formare pentru un număr de 6520 de cadre didactice, din nivelul primar și gimnazial, în cadrul proiectului ,,Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” (CRED), iar etapa de formare nivel II se desfășoară exclusiv online, în perioada 28 septembrie – 15 decembrie.

,,Astfel, începând din 28 septembrie, 290 de grupe de cadre didactice (74 grupe nivel primar și 216 grupe nivel gimnazial) vor sta în „băncile” virtuale pentru a lua parte la activitățile de formare desfășurate în cadrul programelor de formare acreditate CRED, în care profesorii să nu fie formați despre, ci printr-un context digital de formare. Având în vedere contextul actual, este limpede că această alegere a fost inspirată, mulți profesori din România având astfel ocazia de a se familiariza, ca utilizator, cu modul în care funcționează o platformă de învățare, cu rigorile și specificul activităților sincron/asincron, cu potențialul, dar și cu limitele activităților online de învățare”, se menționează în comunicat.

Conținuturile programelor de formare sunt centrate pe competențele cheie, în acord cu noul curriculum, în vederea adaptării activităților de învățare specifice la nevoile fiecărui elev, inclusiv ale celor cu risc de abandon școlar.

În cazul cadrelor didactice de la nivel gimnazial, cursurile de formare se desfășoară pentru disciplinele: Limba și literatura română, Limba Franceză, Limba engleză, Istorie, Geografie, Religie, Biologie, Matematică, Fizică și Chimie, iar o premieră în această etapă sunt cursurile la disciplina Educație fizică.

Până în prezent, 23.095 de cadre didactice din întreaga țară au beneficiat de cursurile organizate în cadrul proiectului CRED.

Andreea ȚIȚIU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Creșă nouă la Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri, 15 octombrie, cu prilejul unei ședințe …