Trafic de persoane și trafic de minori Stiri regionale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 696 Vizualizări

Trafic de persoane și trafic de minori

Reprezentanții Poliției Române au transmis vineri, 9 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în ziua de joi, 8 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT – S.T. Oradea, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară în județul Bihor, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori, în forma exploatării prin supunere la muncă forțată.

,,Din cercetări a reieșit că un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Bihor, începând cu vara anului 2018, până la 8 octombrie 2020, ar fi recrutat, direct sau prin intermediari, mai multe persoane, pe care le-ar fi adăpostit într-un imobil care servea ca fermă de animale. Bărbatul este bănuit că, în perioada de referință, ar fi recrutat persoane care proveneau din medii sociale defavorizate, fără reședință stabilă, lipsite de resurse financiare sau într-o stare de vulnerabilitatea evidentă, în scopul prestării unor munci de îngrijire a animalelor. După recrutarea și transportul victimelor la ferma respectivă, acestora li s-ar fi cerut actele de identitate ca o garanție a faptului că nu vor părăsi locația. Documentele victimelor ar fi rămas în posesia bărbatului de 60 de ani, care ar fi refuzat restituirea acestora la cererea repetată a persoanelor titulare. Persoanele determinate să presteze munca în asemenea condiții nu ar fi fost remunerate pentru munca prestată cu sumele derizorii promise, pentru a fi private de resursele necesare deplasării de la fermă, creându-se astfel o stare de dependență între exploatator și victime”, a transmis Biroul de Presă al Poliției Române.

În urma audierilor efectuate, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cel în cauză, acesta fiind bănuit de 5 infracțiuni de trafic de persoane și o infracțiune de trafic de minori, până în prezent fiind identificate șase victime, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE