3 lucruri esențiale cu care să-ți dotezi casa de la țară pentru confortul familiei tale Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 943 Vizualizări

3 lucruri esențiale cu care să-ți dotezi casa de la țară pentru confortul familiei tale

3 lucruri esențiale cu care să-ți dotezi casa de la țară pentru confortul familiei tale

Aglomerările urbane sunt punctele în care pulsează viața economică și socială a unei societăți moderne. Majoritatea firmelor și centrelor de afaceri, marile lanțuri comerciale, restaurante și atracții turistice, precum și o mulțime cartiere de locuit sunt înghesuite în doar câțiva kilometri pătrați. Traiul la oraș poate fi profitabil din punct de vedere financiar pentru individ, însă vine la pachet cu mai multe dezavantaje. 

Traficul infernal din orele de vârf, poluarea atmosferică ridicată, zgomotul activităților de tot felul și lipsa spațiilor verzi sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă omul modern în mediul urban. 

În ultima vreme, se observă o tendință de „evadare” a oamenilor dinspre urban spre mediul rural. Fie că au moștenit casa părintească, fie că își cumpără o proprietate nouă, mulți se orientează spre liniștea și aerul curat de la țară. 

 

Iată cu ce trebuie să-ți dotezi casa de la țară pentru a te bucura de confort împreună cu familia

 

  1. Asigurarea apei calde menajere

Unul din neajunsurile vieții la țară este că nu există racordare la rețeaua de apă caldă, la fel ca în oraș. Încălzitul apei pentru baia zilnică sau chiar pentru spălatul veselei este o corvoadă destul de obositoare și reduce mult din calitatea vieții. 

Pentru a adăuga un confort sporit locuinței tale de la țară, poți achiziționa un instant pe gaz care îți va prepara apa caldă la temperatura dorită. Acesta poate fi alimentat de la rețeaua de gaze naturale, iar dacă localitatea nu are încă aceste utilități, se pot folosi butelii cu GPL. Printr-o singură rotire a unui robinet, familia ta se va bucura de toate beneficiile unui nivel de trai modern.

 

  1. Un loc de luat masa în aer liber

Obiectivul principal al mutării la țară este de a te bucura de aerul curat și de a scăpa de locuințele urbane, de multe ori cu spații mult prea mici de locuit. Un imobil cu o curte spațioasă îți permite să-ți amenajezi chiar și un loc unde să iei masa afară. De exemplu, ai putea construi un foișor din lemn cu masă și scaune într-o zonă în care ai plantat flori, gazon și pomi, aproape de bucătărie. Sau chiar ai putea zidi un cuptor prevăzut cu loc de grătar, unde vei putea prepara în aer liber felurile culinare preferate.  

 

  1. O grădină de legume

Viața la țară nu ar avea același farmec dacă nu te vei bucura de roadele pământului produse prin munca ta. De aceea, dacă spațiul îți permite, amenajarea unei grădini în care să cultivi legumele preferate este un pas aproape obligatoriu. 

Vei putea planta roșii, ardei, vinete, dovlecei și multe altele care, cu atenția și îngrijirea potrivite, îți vor oferi bucurii culinare și satisfacția rezultatului muncii făcute personal. Mai mult, grădinăritul are si alte beneficii pentru sănătatea ta, în afara unei alimentații mai sănătoase. Munca fizică zilnică este benefică pentru reducerea stresului, menținerea unui tonus muscular bun și chiar inducerea unei stări de bine. 

Așadar iată doar câteva idei cu care îți vei putea transforma locuitul la țară într-o oază de confort și bunăstare mentală și fizică. Tot ce trebuie să faci este să te hotărăști să faci pasul cel mare de a renunța la viața trepidantă a orașului și de a te pune într-o mai bună armonie cu natura.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE