O nouă creșă – grădiniță în Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 629 Vizualizări

O nouă creșă – grădiniță în Luduș

La începutul lunii octombrie 2020, Consiliul Dirigent al Eparhiei Reformate din Ardeal a făcut cunoscut Primăriei orașului Luduș că a finalizat un „proiect major de investiții din orașul Luduș, derulat de Eparhia Reformată din Ardeal în parteneriat cu Parohia Reformată Luduș. Proiectul constă în lucrările de schimbare de destinație din locuință în creșă și grădiniță și de extindere parțială, reparații, recompartimentări și amenajări interioare la imobilul de pe strada Vânătorilor nr. 1, orașul Luduș”.

Episcopul  Kato Bela și consilierul economic dr. Ballai Zoltan Ferenc au precizat că „lucrările executate la Luduș fac parte dintr-un amplu program de sprijinire și susținere a reînnoirii și îmbunătățirii infrastructurii educaționale dedicate învățământului în limba maghiară”.

Clădirea a fost achiziționată de pe piața liberă de Eparhie și a fost renovată în totalitate, procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor a consemnat schimbarea de destinație din locuință în creșă, extindere parțială, recompartimentări, amenajări interioare, reparații și înlocuiri ale instalațiilor existente fiind semnat de Protopopul Protopopiatului Reformat Mureș ca președinte și de membrii comisiei: Szabo Pavel – prim curator Parohia Reformată Luduș, Szabo Lorand – inginer specialist, reprezentant investitor, Vălean Răzvan – arhitect șef Primăria Luduș, Marius Dudilă – inginer specialist, Tripon Sorinel – inginer specialist, Răchită Viorel – inginer specialist.

Despre investiția realizată la Luduș, Episcopul Kato Bela spune că este „în valoare totală de peste 2,2 milioane de lei, servește pe deplin obiectivelor programului, de a sprijini administrațiile locale în efortul lor de a asigura și educație  în limba maternă, condiții cât mai bune și mai performante”, și adaugă că „în dorința de a evita crearea unor dificultăți financiare pentru instituțiile existente la nivel local prin înființarea de instituții private, venim înspre instituția Primăriei Orașului Luduș cu inițiativa încheierii unui contract de comodat pentru imobilul – teren și clădire cu destinație de creșă și grădiniță din strada Vânătorilor nr. 1, în care pot fi relocate grupe de grădiniță și inițiată o grupă antepreșcolară cu predare în limba maghiară”.

Contract de comodat

Primăria orașului Luduș a luat act de cererea Eparhiei Reformate din Ardeal și a inițiat un proiect de hotărâre privind preluarea temporară de către Orașul Luduș a dreptului de folosință gratuită  pentru imobilul – teren și clădire cu destinație de creșă și grădiniță din strada Vânătorilor nr. 1, imobil care aparține Eparhiei Reformate din Ardeal în parteneriat cu Parohia Reformată Luduș. Suprafața totală a clădirii actuale este de 359,26 de metri pătrați, din care 296 de metri pătrați este clădirea inițială și 63,26 de metri pătrați este extinderea nouă. Cu raportul de specialitate al ing. Marius Dudilă, administratorul public al orașului Luduș și cu referatul de aprobare semnat de primarul Cristian Moldovan, Legislativul local a aprobat în ședința din 22 septembrie 2020 preluarea temporară de către orașul Luduș a dreptului de folosință gratuită pentru imobilul-teren și clădire cu destinația de creșă și grădiniță din strada Vânătorilor nr. 1.

Potrivit ing. Marius Dudilă, „contractul de comodat se încheie pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii, fără a se limita la o singură prelungire, prin acordul scris al părților contractante, în lipsa unui asemenea acord contractul încetând de drept la data împlinirii celor cinci ani, fără posibilitatea intervenirii tacitei relocațiuni”.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE