”Knife and Fork”, proiect Erasmus+ lansat de Liceul Tehnologic „Petru Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 602 Vizualizări

”Knife and Fork”, proiect Erasmus+ lansat de Liceul Tehnologic „Petru Maior”

În această săptămână, respectiv luni, 12 octombrie 2020 a debutat la Reghin  proiectul Erasmus+ ”Knife and Fork”, proiect de parteneriat strategic, vizând schimbul de bune practici în domeniul comportamentului alimentar, proiect lansat de Liceul Tehnologic „Petru Maior” din municipiul Reghin. Proiectul  are o durată de 2 ani, urmând să se încheie în 31 august 2022, beneficiarii direcţi fiind elevii de 10-11 ani, respectiv  familiile acestora, cadrele didactice implicate în proiect şi comunitatea , ca și beneficiari indfirecți.„Suntem, în cadrul proiectului finanțat pe o perioadă de doi ani, parteneri alături de școli din Franța, Anglia, Irlanda, Grecia și Polonia. Activitățile proiectului, mobilitățile fizice și virtuale au în vedere conștientizarea elevilor noștri, viitori cetățeni europeni, cu privire la modul în care se hrănesc. Întrebările-cheie la care vom încerca să răspundem împreună cu elevii din grupul țintă: în Europa (în țările partenere) servim aceleași tipuri de mâncăruri? În ce măsură moștenirea culturală influențează comportamentul alimentar actual? De unde provin produsele alimentare? Ce înseamnă să consumăm produse locale și cum ar putea acest lucru să aibă un impact pozitiv asupra planetei? Împărtășind și confruntând idei, practici, metode de lucru, proiectul își dorește să dezvolte toleranța, respectul pentru ceilalți, descoperirea altor culturi, dezvoltarea spiritului critic.  Vreau să aduc ulțumiri prof. înv. primar Monica Căpușan , prof. Paula Chelariu , prof. Liliana Ceușan , prof. Csupan Eduard, prof. Șandor Veronica și elevului Crișan David pentru implicarea în activitățile de pregătire a lansării acestui proiect”, a precizat prof. Emilia Ababei, coordonatorul proiectului.

Picnic la muzeu

Evenimentul de lansare, conceput pentru a respecta condițiile actuale generate de pandemie, a avut loc luni, 12 octombrie sub forma unui picnic în curtea muzeului etnografic ”Anton Badea” din Reghin, cu participarea elevilor din grupul țintă, echipei de proiect, direcțiunii și a reprezentanților ISJ Mureș.

„Nu este primul proiect pe care l-am avut la Liceul Tehnologic „Petru Maior”, au mai fost și altele care s-au derulat aici. Fiecare dintre aceste proiecte este foarte important. Implicarea într-un asemenea proiect a elevilor este extrem de benefică pentru ei, pe lângă cunoștințele dobândite la clasă, pot să acumuleze alte cunoștințe, alte competențe, lucrând efectiv în acest proiect. De asemenea, este foarte important faptul că acest proiect presupune mobilități, respectiv faptul că merg în altă țară să lucreze,  să exerseze, să dobândească noi cunoștințe în școlile de acolo, plus faptul că pot să exerseze și să perfectioneze una sau mai multe limbi străine”, a precizat prof. Claudiu Bândilă, inspector școlar general în cadrul IȘJ Mureș.

Adaptarea la condițiile de pandemie

Derularea proiectului a trebuit  adaptată noilor condiții determinate de pandemia Covid, fapt pentru care reprezentanții celorlalte țări incluse în proiect au lipsit de la evenimentul de lansare de la Muzeul Etnografic „Anton Badea”.

„Am aflat de acest proiect de la colega noastră, profesoara Emilia Ababei, care s-ar fi desfășurat în alte condiții, dar, având în vedere situația actuală, a trebuit să-l gândim altfel. Cu ajutorul echipei care se ocupă de acest proiect am ajuns la această desfășurare a proiectului și din punctul meu de vedere totul a ieșit bine. Pe viitor sperăm ca și celelalte activități să se desfășoare așa cum prevede proiectul”, a menționat prof. Aurel Mărginean, noul director al Liceului Tehnologic „Petru Maior”   începând cu data de 1 septembrie 2020.  (A. Z.)

Sursă foto: Emilia Ababei, profesoară de limba franceză, Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE