Home / Administratie / Petru Ionuț Budian, proiecte (și) pentru tinerii din Sâncraiu de Mureș

Petru Ionuț Budian, proiecte (și) pentru tinerii din Sâncraiu de Mureș

Liberalul Petru Ionuț Budian a câștigat, în 27 septembrie, alegerile locale pentru funcția de primar al comunei Sâncraiu de Mureș, cu scorul de 54,64%, respectiv 1.999 de voturi primite.

”Voi fi primarul tuturor oamenilor din comună”

Potrivit paginii web a Autorității Electorale permanente, Petru Ionuț Budian și-a învins următorii contracandidați: Remus Sângeorzan (primar în exercițiu, PSD, 963 de voturi – 26,32%), Florin Grama (Pro România, 264 de voturi – 7,21%), Mihai Teodor Morariu (Alianța USR-PLUS, 226 de voturi – 6,17%), Toth Ferenc Miklos (PMP, 95 de voturi – 2,59%), Eugen Ștefan (independent, 57 de voturi – 1,55%) și Marius Dănuț Moldovan (Noua Dreaptă, 54 de voturi – 1,47%).

La alegerile locale din Sâncraiu de Mureș s-au prezentat la urne 3.768 de alegători din cei 7.705 înscriși pe listele electorale (prezență de 48,90%), iar 110 de voturi au fost declarate nule.

”Mulțumesc celor care m-au votat și echipei mele care a muncit din greu! Voi fi primarul tuturor oamenilor din comună, al celor care m-au votat și al celor la care încă nu le-am câștigat votul. Campania electorală abia începe, prin proiectele pe care le vom desfășura în următorii ani. Vreau să demonstrăm că decizia luată de comunitatea Sâncraiu de Mureș este o decizie care va duce la prosperitatea și dezvoltarea comunei”, a transmis Petru Ionuț Budian, aflat la primul mandat de primar al comunei Sâncraiu de Mureș, localitate limitrofă municipiului Târgu Mureș care are în componență satele Nazna și Sâncraiu de Mureș.

Consilieri din 5 partide, în Consiliul Local

În ceea ce privește competiția pentru accederea în Consiliul Local al comunei Sâncraiu de Mureș, rezultatele sunt următoarele: PNL (1.202 de voturi – 33,22%), UDMR (807 de voturi – 22,30%), PSD (572 de voturi – 15,80%), Alianța USR-PLUS (305 de voturi – 8,43%), Pro România (237 de voturi – 6,55%), AUR (156 de voturi – 4,32%), ALDE (147 de voturi – 4,06%), PMP (95 de voturi – 2,62%), Noua Dreaptă (54 de voturi – 1,49%) și POL (43 de voturi – 1,18%).

Astfel, cele 15 mandate de consilieri locali au fost distribuite după cum urmează: 6 – pentru PNL, 4 – pentru UDMR, 3 – pentru PSD, 1 – pentru Alianța USR-PLUS și 1 – pentru Pro România.

”Sper și îmi doresc din tot sufletul să intrăm într-o bună colaborare atât cu municipiul Târgu Mureș și cu Consiliul Județean și să reușim să ducem spre finalizare și astfel de proiecte, mult mai mari (de infrastructură – n.r.), pentru anumite rute ocolitoare ca să terminăm cu acest trafic insuportabil de multe ori”, a declarat marți, 13 octombrie, la Televiziunea M9 Târgu Mureș, noul primar al comunei Sâncraiu de Mureș.

Loc de promenadă și piste de biciclete

Referindu-se la programul de guvernare locală propus pentru perioada 2020-2024, Petru Ionuț Budian a precizat că proiectele destinate tinerilor ocupă un loc special în agenda sa de primar al comunei Sâncraiu de Mureș.

”Ceea ce vreau să fac este locul de promenadă și pistă de biciclete pe malul râului Mureș, o alee de promenadă și piste de biciclete pentru tineri, unde să poată să își petreacă timpul liber”, a menționat Petru Ionuț Budian, care a mai afirmat că instituția pe care o va conduce va sprijini demersurile care au ca obiectiv crearea de locuri noi de muncă în Sâncraiu de Mureș.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jurământ online. Extinderea realizărilor din Livezeni, obiectivul lui Bányai István

Primarul reales al comunei Livezeni la scrutinul din 27 septembrie, Bányai István, a depus jurământul …