Home / Slider / Taina săpunului de casă, deslușită la Muzeul Etnogafic „Anton Badea”

Taina săpunului de casă, deslușită la Muzeul Etnogafic „Anton Badea”

Distribuie

Cum se face mustul, cum se frământă pâinea, cum se încondeiază ouăle, cum se țese firul de borangic și multe alte meșteșuguri au fost deslușite în cadrul activităților organizate  de către Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin. De această dată vine rândul unui alt meșteșug, vechi de când lumea, care urmează să fie aprofundat în cadrul unei noi șezători organizate de muzeul reghineam, și anume făcutul săpunului de casă. Evenimentul va avea loc joi, 15 octombrie, la Muzeul Etnografic „Anton Badea” (strada Vânătorulor, nr. 51) începând cu ora 10.

„Joi, 14 5octombrie,  probabil ultima zi cu soare,  vă invităm afară în șezătoare! Va fi o zi plină, așa că ne vom trezi de dimineață, vom aprinde cuptorul și vom pregăti aluatul pentru cocă. Ne-a venit rândul, nouă, să facem ceva gustos! Apoi, pregătim cazanul pentru săpun, ingredientele le avem, totul e natural. Nu ne uităm nici lucrul de cusut! Vom sta până ne terminăm treaba! Vă așteptăm, cu drag, alături de noi, de la ora 10! ”,  se arată în invitația adresată de organizatori pentru evenimentul organizat și găzduit de Muzeul „Etnografic „Anton Badea” din Reghin. (A. Z.)

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.