IPOTEZĂ ȘOC! Benedek István, ucis de o infecție nosocomială și nu de COVID-19?! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2534 Vizualizări

IPOTEZĂ ȘOC! Benedek István, ucis de o infecție nosocomială și nu de COVID-19?!

Directorul general al Hospital Consulting Târgu Mureș, prima companie din țară care oferă activitate de consultanță privind managementul sanitar și analiză economică pentru spitale, dr. Laszlo Lorenzovici, a declarat, în cadrul unui interviu publicat de cotidianul Libertatea joi, 15 octombrie, că decesul profesorului și doctorului târgumureșean Benedek István ar fi fost cauzat de fapt de o bacterie contactată din aparatul de ventilat de la ATI, și nu de infecția cu COVID-19.

”Din păcate încă ascundem mizeria sub preș. Nimeni nu vorbește despre faptul că mulți pacienți din ATI supraviețuiesc coronavirului, dar se suprainfectează cu bacterii nosocomiale! Știți din ce cauză a murit profesorul Istvan Benedek din Târgu Mureș, doctorul care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în România? El a reușit să depășească infecția cu COVID și a fost răpus de infecția cu o bacterie luată din aparatul de ventilat! De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru?”, a afirmat, pentru Libertatea, dr. Laszlo Lorenzovici.

Sesizări pentru ”suspiciunea rezonabilă pentru ucidere din culpă”

Marți, 13 octombrie, reprezentanții familiei celui care a fost Benedek István, fost șef al Clinicii de Hematologie și Transplant Medical din Târgu Mureș, încetat din viață în data de 1 septembrie cu diagnosticul de COVID-19, au anunțat că au sesizat Colegiul Medicilor Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș și Parchetul deoarece în cazul decesului respectiv există ”suspiciunea rezonabilă pentru ucidere din culpă”.

Totodată, reprezentanții familiei fostului șef al Clinicii de Hematologie și Transplant Medical din Târgu Mureș a acuzat conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș că le-a refuzat eliberarea documentelor medicale care au aparținut pacientului Benedek István.

Dezvăluire tulburătoare făcută de Benedek Matyi

A doua zi, miercuri, 14 octombrie, Benedek Matyi, unul din copii lui Benedek István, a scris, pe pagina sa de Facebook, că decesul tatălui său ar fi fost cauzat de o ”suprainfecție bacteriană prin aparatul de ventilație mecanică.”

”Ajunge la spitalul județean în data de 12 august unde este ținut în baracă 4 ore, la 71 de ani. 4 ore, în frig. A primit prima doză de medicament doar după 48(!) de ore – deoarece doamna director așa a considerat. În acea secție după protocolul intern bolnavul nu este ascultat – medicul nu își bagă stetoscopul în ureche să nu se infecteze.

În data de 21 august a vorbit ultima dată cu noi. Vocea lui era foarte bună și eram optimiști. 22 august: un medic de gardă l-a schimbat de pe un aparat Bipap pe un altul fără motiv, pentru că dânsei acel aparat ”i-a plăcut mai mult“ și cât a făcut acest lucru l-a lăsat numai cu oxigen fără input suficient. Toți parametri s-au dat peste cap din cauza hipoxiei aritmii, edem pulmonar, haos total ca până la urmă după ore de chin să fie intubat a doua zi în zori. Plămânii lui înainte de acest “joc de-a demonstrarea a cine e medicul de gardă și cât știe” fără să pună mâna pe stetoscop, erau bine ventilați. La câteva ore după intubare – frison, febră mare, deci suprainfecție bacteriană prin aparatul de ventilație mecanică. Aparatul a fost reglat conform parametrilor bolnavului după 9 (!) zile. Mulțumim”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Benedek Matyi

Acuzații respinse de conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș

Acuzațiile familiei lui Benedek István au fost respinse miercuri, 14 octombrie, de conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș.

”Având în vedere declarațiile de presă făcute de familia prof. dr. Benedek István, decedat în data de 1 septembrie 2020, prin care aduc acuze conducerii Spitalului Clinic Județean Mureș și afirmă că au sesizat instituțiile abilitate deoarece există ”suspiciunea rezonabilă pentru ucidere din culpă”, precizăm că toate acuzele aduse la adresa conducerii sunt nefondate, iar în ceea ce privește acuzația de malpraxis lăsăm să se pronunțe organele abilitate”, a reacționat dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE