Home / Sanatate / Peste 70 de cazuri de COVID-19 într-un Centru de recuperare și reabilitare din Mureș

Peste 70 de cazuri de COVID-19 într-un Centru de recuperare și reabilitare din Mureș

Distribuie

Peste 70 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Brâncoveneşti, 45 din rândul pacienţilor şi 27 de angajaţi, în ciuda măsurilor de prevenire luate începând din luna martie, a declarat, marţi, managerul centrului, dr. Vasile Pokorny.
Managerul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Brâncoveneşti a precizat că personalul instituţiei a fost testat până acum de cel puţin opt ori, începând din luna martie, dar că la ultima testare 27 de angajaţi din cei 215 au fost confirmaţi pozitiv.
În aceste condiţii, a spus dr. Pokorny, a început testarea pacienţilor de pe secţiile în care personalul a fost depistat pozitiv şi, din cele 165 de probe prelevate, 45 au ieşit pozitive.
„Primele teste COVID pozitive au apărut zilele trecute la 27 de cadre, după care au fost testaţi peste 160 de asistaţi. Pentru 45 rezultatul este pozitiv şi au fost mutaţi într-un pavilion special. Angajaţii sunt asimptomatici şi sper ca o parte dintre ei să fie de acord să se întoarcă la lucru în pavilionul COVID, pentru a fi alături de asistaţi, fiindcă avem probleme cu personalul (…) Bolnavii pozitivi sunt, în marea lor majoritate, din categoria celor mai tineri, în momentul de faţă nimeni nu este în stare gravă”, a declarat dr. Vasile Pokorny.
Doctorul a arătat că, începând cu luna martie, au fost luate măsuri de prevenire, s-a interzis ieşirea pacienţilor din instituţie, vizitele au fost sistate, iar pachetele pentru asistaţi erau lăsate la poartă, apoi dezinfectate înainte de a ajunge la asistat.
La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncoveneşti lucrează 215 persoane, aici fiind internaţi 280 de pacienţi.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.