O pasăre dispărută din România, la un Centru de Reabilitare din Târgu Mureș! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

O pasăre dispărută din România, la un Centru de Reabilitare din Târgu Mureș!

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus a transmis joi, 15 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că un vultur sur, tânăr, a fost găsit în zona de vest a țării și a putut fi prins de către rangerii Parcului Natural Lunca Mureșului pe fondul unei stări de epuizare, ajungând la sfârșitul săptămânii trecute la cabinetul Vet Point Vest, iar mai apoi la Vet4Wild în Târgu Mureș, fără a prezenta semne de răni sau alte accidentări.

La momentul actual, vulturul sur se află într-un padoc special, încăpător, unde se reface în siguranță, mâncând pe săturate.

,,Această specie a dispărut din România la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial din mai multe cauze, printre ele vânătoarea, otrăvirile și agricultura. Este o pasăre necrofagă, având un rol sanitar. Pentru că anvergura aripilor sale ajunge și la trei metri, poate parcurge distanțe foarte mari în căutarea hranei, motiv pentru care credem că acest exemplar subadult a ajuns la noi în țară din Serbia – Rezervația Naturală Uvac este recunoscută pentru populația de vulturi suri și nu numai, sau Bulgaria, unde Federația Green Balkans desfășoară programe de reintroducere în natură a mai multor specii de vulturi”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE