Home / Administratie / Start la ,,Ștafeta Veteranilor”!

Start la ,,Ștafeta Veteranilor”!

Distribuie

Reprezentanții Primăriei Municipiului Sighișoara au transmis miercuri, 14 octombrie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că cea de-a VII- ediție ,,Ștafeta Veteranilor” a debutat la data de 13 octombrie și se va încheia la data de 25 octombrie, presupunând purtarea în alergare a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor, pe trei trasee, toate având ca destinație finală ultima localitate transilvană eliberată la 25 octombrie 1944 și anume Carei.

Evenimentul este un proiect Invictus România, născut din dragoste pentru țară și respect față de eroii României, misiunea Invictus fiind de a cultiva și promova simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului și al dragostei nemărginite pentru țară.

Traseele din acest an însumează peste 1.000 de kilometri, participanții fiind civili și militari, sportivi de performanță, amatori, sau chiar militari răniți, participanți la Jocurile Invictus.

Traseul galben a început la data de 13 octombrie în Tulcea și va trece prin Babadag, Constanța, Călărași, București, Ploiești, Brașov, Cincu, Sibiu, Alba Iulia, Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Zalău și Carei. Traseul roșu a început în Sighișoara la data de 19 octombrie de la ora 8.30, iar apoi va trece prin Târgu Mureș, Vatra Dornei, Bistrița, Dej, Baia Mare, Satu Mare și Carei. Ultimul traseu, cel albastru, va cuprinde vestul țării și va începe în Reșita la data de 21 octombrie, cu etape la Timișoara, Arad, Oradea, punctul final fiind Carei.

,,Se aleargă cu Drapelul Național, cu opriri la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, ne vom aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum. Voluntarii participanți la acest eveniment vor primi din partea Șefului Statului Major al Apărării un certificat de apreciere, iar din partea Invictus România o medalie sub formă de decorație – inspirată din Crucea Comemorativă a Războiului de Întregire”, se menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

 

De asemenea, verificati

IMPORTANT! Eliberarea primei cărți de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani

Distribuie Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Mureș aduce la cunoştinţă celor interesați informaţii cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.