Home / Sanatate / O nouă tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcțiile de sănătate publică

O nouă tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcțiile de sănătate publică

Distribuie

Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis luni, 19 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în cursul zilei menționate, o nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată de furnizor către direcțiile de sănătate publică, acestea urmând să fie direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

,,Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1.100.000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie”, se menționează în comunicat.

În cadrul campaniei de vaccinare sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și gravide, până la data de 11 octombrie fiind vaccinate antigripal un număr de 146.537 de persoane din grupele de risc.

,,La nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- IACRS și pneumonii) a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creștere ușoară, cu 8,7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară. Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă”, mai menționează sursa citată.

Andreea ȚIȚIU

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.