Home / Stiri nationale / 370 de copii – victime ale incendiilor

370 de copii – victime ale incendiilor

Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a informat în urma unui studiu, faptul că cei mici sunt categoria vulnerabilă atunci când vine vorba despre incendii produse la locuințe sau gospodării, iar în ultimii 8 ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 102 au decedat și 268 au fost răniți. Din totalul celor care au decedat, 69% provin din mediul rural și 31% din mediul urban, iar 75% din numărul copiilor decedați au fost lipsiți de supravegherea adulților la momentul producerii incendiilor, printre principalele cauze ale acestor decese fiind exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire.

Cele mai multe victime în rândul copiilor înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în București – Ilfov, Bacău, Hunedoara, Maramureș, Iași și Mureș.

Studiul s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel național, ca urmare  a misiunilor de stingere  la locuințele derulate de inspectoratele județene pentru situații de urgență, în perioada 1 ianuarie 2012 – 31 iulie 2020, urmărind incidența situațiilor de urgență în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 – 14 ani, datele reflectând faptul că cele mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece, 1 noiembrie – 31 martie, luna ianuarie reprezentând luna în care se produc peste un sfert din incidentele soldate cu pierderi de vieți.

,,Necesitatea utilizării diferitelor instalații sau a mijloacelor de încălzire în această perioadă, precum și supravegherea superficială ori nesupravegherea copiilor au determinat accesul acestora la diverse aparate sau mijloace de încălzire, ceea ce a condus în multe situații la evenimente tragice, soldate cu rănirea sau decesul minorilor”, au informat reprezentanții IGSU.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Azi, Ziua Economiștilor din România!

Ziua Economistului din România se marchează la data de 23 noiembrie, întrucât semnifică deschiderea primului …