Home / Slider / Amenzi de 3,37 milioane lei aplicate de ABA Mureș
Sursa foto: Apele Române Mureș

Amenzi de 3,37 milioane lei aplicate de ABA Mureș

În primele nouă luni ale anului în curs, în pofida restricțiilor privind mobilitatea personalului de inspecție, inspectorii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș (A.B.A.), incluzând și personalul din cadrul sistemelor de gospodărire a apelor, au totalizat efectuarea a 1.199 de controale, din care 585 planificate și 614 neplanificate. Pentru acest an, conducerea administrației preconizase efectuarea unui număr de 943 de controale în raza de acoperire a administrație bazinale de apă mureșene. Din totalul controalelor neplanificate, 99 de controale au constituit verificări efectuate în urma unor petiții formulate de către diferite entități, pe diverse problematici specifice gospodăririi apelor. Acestea au reprezentat un procent de 16.2 % din totalul controalelor neplanificate.

În urma inspecțiilor efectuate în teren, au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale – din care 86 de avertismente și 75 de amenzi – care au cumulat o valoare de 3.370.000 lei.Controalele efectuate au vizat, pe lângă activitatea de verificare și rezolvare a petițiilor, activități care au ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale din albii și terase, alimentări cu apă și stații de epurare, depozitarea de deșeuri, dar și modul de respectare al stării de salubritate a malurilor și albiilor, a cursurilor de apă. Inspectorii au urmărit modul de respectare a actelor de reglementare și a legislației specifice în domeniul gospodăririi apelor. Pentru a fi încredințați că folosințele de apă funcționează cu respectarea legalității în domeniu, inspectorii din cadrul A.B.A. Mureș efectuează pe întreg parcursul anului controale planificate, inopinate, tematice sau de orice altă natură, specifice acestui serviciu. În cursul inspecțiilor se urmărește în același timp modul de aducere la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor trasate anterior.

Pentru eventuale sesizări consultați site-ul ABA Mureș și utilizați adresa de e-mail <registratura@dam.rowater.ro>.

Sursa: Apele Române Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO. Intenție: Salubrizarea străzilor din Târgu Mureș preluată de Primărie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 4 martie, în cadrul unei conferințe …