Home / Slider / Mureș: Exerciţiu virtual de testare a planului de urgenţă externă la un depozit de gaze naturale

Mureș: Exerciţiu virtual de testare a planului de urgenţă externă la un depozit de gaze naturale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a organizat, joi, în premieră, un exerciţiu virtual de testare a planului de urgenţă externă la un depozit de gaze naturale, situat în apropierea unui cartier rezidenţial din municipiul Târgu Mureş, în cadrul căruia structurile din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au colaborat de la distanţă.
“Astăzi, 22 octombrie, ISU Mureş a desfăşurat un exerciţiu virtual de testare a planului de urgenţă externă la un operator SEVESO (depozitare gaze naturale). Scenariul creat în realitate virtuală a presupus intervenţia la un incendiu de sondă de gaz, într-un cartier rezidenţial din municipiul Târgu Mureş. Având în vedere condiţiile actuale, personalul a intervenit în mediu virtual pentru a rezolva situaţia sub conducerea Comandantului Operaţiunilor de Salvare sprijinit de grupa operativă şi doi reprezentanţi ai operatorului, în colaborare cu Directorul de Salvare Medicală şi personal SMURD. Aceştia au cooperat de la distanţă cu celelalte structuri din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin intermediul aplicaţiilor de comunicaţii. Este pentru prima dată când se organizează şi se desfăşoară un astfel de exerciţiu în care structurile din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă colaborează de la distanţă”, a arătat ISU Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit ISU Mureş, componenta virtuală a exerciţiului a pus presiune în special pe partea de conducere, coordonare şi colaborare, deoarece informaţiile operative au trebuit adaptate şi transmise prin medii diverse pentru ca tot personalul implicat să aibă o imagine operaţională comună având în vedere că fiecare se afla în locaţii diferite.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Oferta Darina de Sărbători: sarmale, platouri cu bunătățuri și desert. Lista completă a meniurilor, cu prețuri și program de livrare.

Darina vă oferă și în acest an preparate gustoase pentru masa de Crăciun și Revelion, …