Home / Administratie / Dumitrița Gliga, mesaj de Ziua Armatei Române

Dumitrița Gliga, mesaj de Ziua Armatei Române

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD) Mureș, Dumitrița Gliga, a postat duminică, 25 octombrie, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române.

”La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru… inamicul a fost izgonit din Ardealul scump, eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării. Prin ploi, prin noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte aţi luptat cu un duşman dârz şi hotărât şi l-aţi învins.
Azi, când avangărzile trec pe pământ străin, pentru desăvârşirea înfrângerii definitive a duşmanului, gândul meu se îndreaptă către voi, cu dragoste şi admiraţie pentru faptele voastre de arme. Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi, ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul.
Pe cei care au căzut la datorie îi vor preamări urmaşii şi numele lor va fi scris în cartea de aur a neamului”.
Sunt cuvinte pe care generalul Gheorghe Avramescu, comandantul Armatei a 4-a Române, le-a rostit în faţa trupelor Diviziei 9 infanterie, la scurta festivitate de după ce sublocotenentul Ioniţă Borşan a dat jos steagul Ungariei şi l-a înălţat pe cel al României, lângă catedrala din Carei, consfinţind revenirea nordului Transilvaniei la Ţara Mamă.
Ultima bătălie de eliberare a Ardealului s-a încheiat în 25 octombrie, chiar ziua de naştere a regelui Mihai, căruia i-a fost dedicată victoria de la Carei.
Armata a fost dintotdeauna reazem de nădejde al ţării şi aşa este şi acum, când mai bine de 1.000 de militari români luptă în afara hotarelor, pentru îndeplinirea angajamentelor luate de România faţă de aliaţii săi.
Adresez, prin urmare, cele mai bune urări tuturor celor care poartă uniforma Armatei Române, recunoştinţă veşnică celor care au murit pentru ca România să redevină (aproape) întreagă şi – să nu uităm – toată admiraţia şi preţuirea noastră puţinilor veterani de război care mai sunt printre noi.
La mulţi ani Armatei Române!”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Incendiu într-un salon ATI din Târgu Mureș!

Pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină vineri, 4 decembrie, la un incendiu izbucnit în …