Home / Administratie / Jurământ online. Extinderea realizărilor din Livezeni, obiectivul lui Bányai István

Jurământ online. Extinderea realizărilor din Livezeni, obiectivul lui Bányai István

Distribuie

Primarul reales al comunei Livezeni la scrutinul din 27 septembrie, Bányai István, a depus jurământul vineri, 23 octombrie, online, în cadrul unei ceremonii la care nu a putut participa fizic, din cauza infectării cu virusul SASR-CoV-2.

La alegerile locale din 27 septembrie, Bányai István (38 de ani) a candidat din partea UDMR pentru cel de-al doilea mandat de primar al comunei Livezeni, fiind declarat învingător cu scorul de 77,26% (979 de voturi), în fața celor doi contracandidați, Vasile Sprin Runcan (PNL, 13,49%) și Ioan Mailat (Pro România, 9,23%).

UDMR, majoritate în Consiliul Local

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al comunei Livezeni va fi alcătuit din 13 consilieri locali, mandatele fiind distribuite după cum urmează: 8 pentru UDMR, 2 pentru PNL și câte 1 pentru PSD, Pro România și POL.

În cadrul ședinței festive de constituire a noului Consiliu Local al comunei Livezeni, au depus jurământul următorii consiglieri locali: Ács Sándor (UDMR), Balizs Elisabeta (UDMR), Bodoni Mihaly (UDMR), György Alexandru (UDMR), László Árpád (UDMR), Ioan Mailat (Pro România), Moldovan Antal Janos (UDMR), Laura Petruța Moldovan (PSD), Alex Sebastian Muntean (POL), Orban Sandor (UDMR), Vasile Sorin Runcan (PNL), Toldi Gyöngyike (UDMR) și George Cristian Turcu (PNL).

”Dacă dorim să progresăm, este nevoie de toată lumea”

Reporter: Care este mesajul dumneavoastră pentru comunitatea pe care o veți conduce în următorii 4 ani?

Bányai István: Dragi locuitori! M-ați pornit pe un drum nou și răspund la această încredere cu muncă. Eu, în calitate de primar, și Consiliul care s-a format, vom lucra în următorii 4 ani pentru a extinde lista realizărilor în comună, astfel încât să putem spune cu bucurie și cu capul sus că trăim în comuna Livezeni. Baza activității mele de primar o reprezintă încrederea reciprocă. Pentru realizarea și întărirea acestui deziderat, doresc transformarea locuitorilor comunei  într-o comunitate în care cetățenii acționează împreună și se acceptă reciproc, drept garanție pentru ca drumul nostru comun să conducă spre un viitor mai frumos și mai trainic. Țelul este mare și frumos, iar eu îmi voi folosi cunoștințele pentru dezvoltarea comunei, pentru bunăstarea locuitorilor ei. Pentru atingerea rezultatelor propuse este nevoie de timp și de răbdare. De aceea, vă rog pe dumneavoastră, stimați locuitori ai comunei Livezeni, să-mi urmăriți cu atenție și încredere activitatea mea. Dacă dorim să progresăm, este nevoie de toată lumea.

Rep.: Care va fi principala prioritate a mandatului dumneavoastră de primar?

B.I.: Scopul meu principal este de a face comuna Livezeni mai atractivă, mai frumoasă, mai primitoare pentru actualii și viitorii locuitori. Ceea ce este cert este că în calitate de primar vă garantez că vom aplica pentru toate sursele posibile de finanțare, așa cum am făcut-o în ultimii 4 ani. Din aceste fonduri, completate cu alte surse, voi acorda o atenție specială și voi acorda prioritate anumitor domenii în următorii 4 ani. Prioritatea mea este finalizarea construirii rețelei de canalizare, și dezvoltarea ei spre localitățile Poienița, Ivănești și Sânișor. Doresc asfaltarea tuturor străzilor, îmbunătățirea imaginii externe a comunei. 

Rep.: Aveți vreo preferință pentru alegerea viitorului viceprimar al comunei Livezeni?

B.I.: Viceprimarul comunei pentru următorii 4 ani va fi ales în cadrul primei ședințe, iar echipa mea îl propune pe Orbán Sándor. Am lucrat împreună foarte bine în ultimii 4 ani cu el, este un om cumsecade iubit de locuitori. 

Rep.: Ce așteptări aveți de la colaborarea dumneavoastră viitoare cu Consiliul Local?

B.I.: Doresc să muncim asfel încât să putem încheia acest mandat cu capul sus. Să nu ne uităm la ceea ce putem câștiga ca lider, ci la ce putem face pentru comuna noastră. Să putem fi mândri de realizări, și nu de funcția noastră. Ascultăm părerile, ideile și inițiativele bune și suntem deschiși la critici constructive, indiferent de etnie sau afiliere politică, așa acum am făcut în ultimii patru ani.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.