Home / Social / Mii de persoane şi-au găsit loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mureș!

Mii de persoane şi-au găsit loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mureș!

În primele 9 luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 3.184 de persoane, dintre care 1.690 de femei.

Potrivit reprezentanților AJOFM Mureș, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.389 au peste 45 de ani, 530 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 415 au între 25 și 35 de ani, iar 850 sunt tineri sub 25 de ani (804 tineri NEET).

”În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.669 provin din mediul urban, iar 1.515 de persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.102), urmate de cele cu studii gimnaziale (571), studii profesionale (795). Numărul celor cu studii primare este de 200, al celor cu școli postliceale este de 121, iar cei cu studii universitare  sunt în număr de 395”, au transmis reprezentanții AJOFM Mureș.

Asistență pentru înregistrarea în evidență

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș 1.425 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

”Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele 9 luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 10.350 de persoane”, au mai menționat reprezentanții AJOFM Mureș.

Citeste si:  VIDEO: Valorile locale, premiate la Ziua Orașului Iernut

Informații suplimentare despre activitatea AJOFM Mureș pot fi accesate la adresa web www.anofm.ro.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Copac căzut pe un tir și pe carosabil, în Bălăușeri

Pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină miercuri, 17 august, în jurul orei 1.20, pentru …