Home / Administratie / Soós Zoltán și Claudiu Maior contraziși de Adrian Mureșan

Soós Zoltán și Claudiu Maior contraziși de Adrian Mureșan

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi (POL) la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale din 27 septembrie, Adrian Mureșan, a publicat, în urmă cu 6 zile, pe pagina sa de Facebook, o informare potrivit căreia ponderea salariilor din bugetul de cheltuieli al Primăriei municipiului Târgu Mureș este de 30 de procente.

Soós zice 40%, Maior 22%, iar Mureșan 30%

Informarea despre ponderea salariilor din totalul bugetului instituției a fost făcută după ce anterior, în data de 15 octombrie, noul primar al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat o cifră de 40%, iar Claudiu Maior, și el candidat din partea Pro România la funcția de primar și fost consilier personal al primarului, a anunțat, în data de 15 octombrie, un procent de 22%.

”Bugetul e în mod constant supraevaluat față de încasări și față de execuția bugetară adevarătă. Cu alte cuvinte, bugetul e doar o cifră virtuală care nu are relevanță la sfârșitul anului. După cum a postat Dan Mașca tot după dezinformarea lui Maior, raportat la sumele efectiv cheltuite ponderea salariilor în bugetul primăriei e de 30%”, a explicat Adrian Mureșan, fizician de profesie.

”POL are singura propunere profesionistă de reorganizare a primăriei, bazată pe funcționalitatea institutiei și nevoile cetățeanului, fără să fluture în piață reduceri de personal sau alte măsuri drastice. E vorba de un proces de 2-3 ani. Am tot zis că POL e partid politic și nu dorește să făcă jurnalism, dar uneori suntem fortați de împrejurări să fim singurii care explicăm realitatea cheltuirii banului public. Nu că ar interesa pe majoritatea cetățenilor, dar asta e, fiecare cu hobby-ul său”, a mai scris Adrian Mureșan, pe pagina sa de Facebook.

La alegerile locale din 27 septembrie, Adrian Mureșan (POL) a obținut scorul de 2,20% (1.231 de voturi), clasându-se pe locul 6 din cei 13 candidați. Alegerile au fost câștigate detașat de independentul Soós Zoltán, care a strâns 28.211 de voturi (50,53%).

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Arme deținute ilegal descoperite la o percheziție!

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș au anunțat vineri, 27 noiembrie, că două arme …