Home / Cultură / Invitat de renume în cadrul proiectului ,,Scriitori la școală”

Invitat de renume în cadrul proiectului ,,Scriitori la școală”

Reprezentanții Asociației Podium din Târgu Mureș au transmis luni, 26 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că ediția din acest an a proiectului ,,Scriitori la școală” va continua cu o invitată de renume, prozatoarea Márton Evelin, care va susține ore de literatură maghiară contemporană la Liceul Teologic Romano Catolic ,,II. Rákóczi Ferenc”, urmând să se întâlnească online cu elevii în ziua de marți, 27 octombrie și joi, 29 octombrie, cu sprijinul profesoarei Brandner Emőke.

,,Márton Evelin, născută pe 5 martie 1980 la Cluj-Napoca, este membră a Uniunii Scriitorilor din România. A studiat Istoria Artei la Universitatea„Babeș-Bolyai“. A scris două volume de proză scurtă: ”Bonjour Leibowitz” (2008) și ”Macskaméz” (”Mâzgă”, 2011) – și romanele: ”Inimă de hârtie” (”Papírszív”, 2012) și ”Nopțile salamandrelor” (”Szalamandrák Éjszakái”, 2015). A fost distinsă cu Premiul de excelenţă „Látó“ (2010), Premiul „Csíki László“ (2016) și Premiul pentru Artă Contemporană Maghiară din Transilvania (2017). Romanul ”Nopțile salamandrelor” a fost publicat în limba română de editura Curtea Veche Publishing, în traducerea lui Kocsis Francisco”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Made in UMFST: Voi fi medic!

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …