Home / Invatamant / Concurs online de eseuri cu tema ,,Justiția prin ochii tinerilor”

Concurs online de eseuri cu tema ,,Justiția prin ochii tinerilor”

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Tribunalului Mureș a transmis luni, 26 octombrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că la data de 25 octombrie, s-a sărbătorit Ziua Europeană a Justiției Civile, prilej cu care Tribunalul Mureș a organizat un concurs online de eseuri, cu tema ,,Justiția prin ochii tinerilor”, avânt ca scop apropierea acestora de actul de justiție și observarea modului lor de percepție a sistemului judiciar, concursul adresându-se elevilor din județul Mureș și fiind organizat pe două secțiuni, clasele IV – VIII și IX – XII, la concurs participând un număr de 18 elevi.

Comisia de jurizare a lucrărilor a fost formată din magistraţi ai Tribunalului Mureş, precum Marilena Bureţea, judecător la secția civilă, Camelia Rodica Greabu, judecător la secția penală și Maria Ristache, judecător la secția contencios administrativ şi fiscal, precum și jurnaliști ai mass-media mureșene: Dorina Matis – jurnalist al Agenției de Presă Agerpres şi Letiţia Oana Bota, redactor la cotidianul „Cuvântul Liber”, iar în aprecierea eseurilor s-a urmărit modul de abordare a temei, originalitatea, cursivitatea lucrării, prezentarea opiniei personale și argumentarea punctului de vedere al tinerilor.

Le secțiunea claselor IV – VIII, eseul cu cel mai mare punctaj a fost cel realizat de Mărăcine Alisia, elevă în clasa a IV-a A la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, iar la secțiunea claselor IX – XII, câștigător a fost eseul realizat de Kelemen Cristina, elevă în clasa a XII-a A la Colegiul Național Pedogogic ,,Mihai Eminescu” din Târgu Mureș. Ambele lucrări vor fi publicate în cotidianul ,,Cuvântul Liber” și pe portalul Tribunalului Mureș, la secțiunea ,,Informații de interes public”.

,,Tribunalul Mureş doreşte să mulțumească elevilor care au participat la acest concurs pentru interesul arătat și pentru munca depusă, precum și profesorilor îndrumători şi reprezentanţilor presei locale pentru colaborare. Ne deschidem virtual porțile în acest an și punem la dispoziția tuturor persoanelor interesate – cetăţenilor, profesioniştilor dreptului, studenților și auditorilor de justiție, în format electronic, materialele de informare precum și ghidurile elaborate și adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi accesate pe portalul instanței”, se menționează în comunicat.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișoara, un oraș simbol pentru județul Mureș

Sighișoara este un oraș simbol pentru județul nostru și una dintre principalele destinații turistice din …