Home / Administratie / FOTO: Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul credinței în Sângeorgiu de Mureș, a depus jurământul!

FOTO: Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul credinței în Sângeorgiu de Mureș, a depus jurământul!

Distribuie

Ședința de constituire a noului Consiliu Local al comunei Sângeorgiu de Mureș a avut loc luni, 26 octombrie, în incinta Castelului Máriaff din localitate. În cadrul aceleiași ședințe a avut loc și ceremonia de depunere a jurământului de primar de către ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, învingătorul scrutinului din 27 septembrie. La alegerile locale din acest an, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs a candidat din partea UDMR pentru un nou mandat, al patrulea, fiind declarat învingător cu scorul de 86,38% (3.732 de voturi).

UDMR, majoritate în Consiliul Local

În legislatura 2020-2024, Consiliul Local al comunei Sângeorgiu de Mureș va avea 17 mandate, care sunt distribuite astfel: 12 pentru UDMR, 2 pentru PNL, 2 pentru PNL și 1 independent.

La ședința festivă de constituire a noului Consiliu Local al comunei Sângeorgiu de Mureș au depus jurământul 16 consilieri locali, după cum urmează: Valer Irimie Babă (PNL), Birtalan István (UDMR), Ioan Dicui (PNL), Fazakas Csaba (UDMR), Zaharie Fărcaș (PSD), Horvath Arpad (UDMR), Kusztos Árpád (UDMR), Mureșan Kilyén Emma (UDMR), Nagy Krisztián (UDMR), Mariana Opriș (independentă), Osváth Mária (UDMR), Szántó Árpád (UDMR), Székely Albert (UDMR), Székely Loránd-László (UDMR), Gheorghe Tătar (PSD) și Vajda Iuliu (UDMR).

Cel de-al 17-lea mandat de consilier local aparține UDMR și va fi validat într-o ședință ulterioară a Consiliului Local al comunei Sângeorgiu de Mureș.

”Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru reușită și tuturor alegătorilor care m-au încredințat să îndeplinesc demnitatea de consilier local. Este o onoare mare de a prezida această ședință, prima a Consiliului Local nou constituit. Mi-aș dori de la început pace și înțelegere în Consiliul Local. Știm cu toții că doar așa se pot realiza proiectele importante pentru comună”, a afirmat decanul de vârstă al consilierilor locali, social-democratul Zaharie Fărcaș.

”Omul contează și nu etnia”

Instituția Prefectului – Județul Mureș a fost reprezentată de Nagy Zsigmond, subprefect, care a afirmat că succesul clar înregistrat de ing. Sófalvi Sándor Szabolcs la scrutinul din 27 septembrie demonstrează că ”omul contează în această comunitate și nu etnia acestuia”.

”Sunteți unul dintre cei mai performanți primari din România, dovadă fiind distncțiile primite la nivel național, de două ori Satul Cultural al României, Ambasador al Culturii, Primar de Trei Stele, Cel Mai Gospodar Primar, luările de cuvânt în Adunările Generale ale Asociației Comunelor din România, obținerea statutului de localitate balneară. Domnule primar, ați făcut din acest sătuc una din cele mai cunoscute comune din țară”, a afirmat subprefectul Nagy Zsigmond.

Psalmul 126, motto-ul primarului

În alocuțiunea sa, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs a transmis mulțumiri tuturor locuitorilor comunei ”care și de această dată au dat dovadă de faptul că vor să se continue dezvoltările”, vor ca localitatea Sângeorgiu de Mureș ”să devină tot mai frumoasă”, precum și foștilor consilieri locali.

”Toată lumea vrea să trăiască în condiții bune și faptul că am ajuns la aproape 12.000 de locuitori prin faptul că s-au mutat multe familii, mai ales tineri în comuna noastră, demonstrează faptul că am devenit o localitate atractivă”, a punctat primarul reales al comunei Sângeorgiu de Mureș.

”Motto-ul meu rămâne ca și acum 4 ani, este Psalmul 126: De n‑ar zidi Domnul casa, în zadar s‑ar osteni cei ce o zidesc; de n‑ar păzi Domnul cetatea, comuna, în zadar ar priveghea cel ce o păzește”, a mai afirmat ing. Sófalvi Sándor Szabolcs.

Alex TOTH




Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.