Home / Politic / Corneliu Florin Buicu (PSD): ”Sănătatea românilor nu are culoare politică!”

Corneliu Florin Buicu (PSD): ”Sănătatea românilor nu are culoare politică!”

Formația mea de medic primar de sănătate publică și cea de dascăl, de conferențiar universitar la Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, mă determină să mă bazez pe cifre și pe date reale când construiesc o politică de sănătate. Și mai există un element esențial: munca în echipă!

Parteneriatul între specialiști și populație, colaborarea cu partenerii sociali sunt esențiale în succesul implementării unei politici de sănătate. Asta înseamnă să știi să asculți, să ai răspunsuri la toate întrebările partenerilor, să existe o transparență a datelor, să nu minți, să ai o viziune, să știi să trasmiți mesajele astfel încât ele să fie înțelese.

Sănătatea românilor nu are culoare politică!

PSD a venit în fața românilor cu o propunere de program de guvernare în domeniul sănătății rezultată din consultările cu partenerii sociali: organizații de pacienți, sindicate, organizații ale profesioniștilor: medici, medici dentiști, farmaciști, cadre didactice din învățământul superior medical, asistenți medicali și moase, reprezentanți ai instituțiilor medicale publice și private, industrie. Fiecare dintre aceștia, și fiecare cetățean al României sunt invitați să fie partenerii în implementarea acestui program.

Accesul universal, echitabil, al fiecărui român la servicii medicale și farmaceutice de calitate fără împovărarea financiară este valoarea esențială de stânga propusă de PSD. Restructurarea completă a sistemului de sănătate, un sistem de sănătate publică eficient, un sistem public de sănătate accesibil atât pentru urgențe dar și pentru pacienții cronici sunt rezultatele solicitărilor românilor care sunt preluate în propunerea PSD.

Siguranța sănătății este unul dintre elementele de baza ale siguranței unui trai mai bun!

Conf. dr. Corneliu Florin BUICU,

Deputat PSD de Mureș,

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișoara, un oraș simbol pentru județul Mureș

Sighișoara este un oraș simbol pentru județul nostru și una dintre principalele destinații turistice din …