Home / Cultură / Cristian Pomohaci, condamnat la muncă în folosul comunității și la ”reintegrare socială”!

Cristian Pomohaci, condamnat la muncă în folosul comunității și la ”reintegrare socială”!

Distribuie

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis vineri, 23 octombrie, menținerea pedepsei dispusă de Tribunalul Mureș împotriva fostului preot Cristian Pomohaci, condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, mai exact pentru închirierea a 11 imobile fără plata taxelor și impozitelor aferente. Totodată, instanța a mai decis ca fostul preot Cristian Pomohaci să frecventeze ”unul sau mai multe programe de reintegrare socială” și să presteze ”o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile”.

Soluția Curții de Apel Târgu Mureș

Practic, Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut condamnarea cu suspendare pronunțată în luna martie a acestui an de Tribunalul Mureș, dar a decis modificarea anumitor interdicții împotriva cântărețului de muzică populară și religioasă din localitatea mureșeană Moșuni.

”Admite apelul inculpatului P.C.D. (cu d.p.) împotriva sentinţei penale nr. 28 din 11 martie 2020 pronunţată de Tribunalul Mureş în dosarul nr. 1841/102/2018. Desfiinţează în parte hotărârea atacată şi rejudecă în următoarele limite cauza: Înlătură aplicarea faţă de inculpat a obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României. În baza articolului 93 alineatul 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte doar următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate. În baza articolului 93 alineatul 3 Cod penal pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judeţul Mureş. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Suma de 300 de lei, onorariu avocaţial parţial pentru avocatul desemnat din oficiu pe seama inculpatului se va înainta de Ministerul Justiţiei către Baroul Mureş. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23 octombrie 2020”, se arată în soluția instanței, publicată pe pagina web portal.just.ro.
(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.