Home / Administratie / FOTO: Predare de ștafetă la conducerea Primăriei Rîciu

FOTO: Predare de ștafetă la conducerea Primăriei Rîciu

Distribuie

Căminul Cultural din Rîciu a gazduit duminică, 25 octombrie, ceremonia de investire a Consiliului Local și a primarului ales al comunei la alegerile locale din 27 septembrie.

Dorina Dogar, Cetățean de Onoare

Primul moment special a fost decernarea titlului de „Cetățean de Onoare” al comunei Rîciu doamnei Dorina Dogar, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția adusă în acordarea asistenței medicale locuitorilor comunei Rîciu.

Ioan Vasu, 24 de ani în slujba comunei Rîciu

Al doilea moment special al ceremoniei a fost dedicat celui care a condus destinele comunei Rîciu vreme de 24 de ani, Ioan Vasu, care s-a despărțit la modul cel mai frumos cu putință de funcția de primar pe care a îndeplinit-o cu cinste și demnitate.

„De la părinții mei am învățat cele mai importante lucruri, să nu furi, să nu minți, să-ți porți cinstea și omenia și acolo unde te duci să nu ne faci de rușine. Asta a fost educația care am primit-o de la părinții și dascălii noștri”, au fost cuvintele lui Ioan Vasu, care nu și-a uitat înaintașii, demni urmași ai lui Gheorghe Șincai, marele reprezentant al Școlii Ardelene, născut în comuna Rîciu.

„Această comună a dat mereu oameni buni și frumoși, începând cu Gheorghe Șincai. E drept că nu a avut cine să-i pună în valoare, dacă după 262 de ani ne-am gândit tot noi să-l aducem acasă din Slovacia, unde își avea mormântul”, a punctat Ioan Vasu.

Din discursul său, nu au lipsit sfaturile adresate noilor aleși, printre care și primarului nou ales, liberalul Ciprian Alin Belean. „Întotdeauna trebuie să fii la ascultare, dar la ascultarea legii, nu la ascultarea oamenilor politici care se bat pentru un post de parlamentar”, a spus Ioan Vasu.

Mulțumirile nu au lipsit din discursul primarului Ioan Vasu, vizați fiind toți cei care i-au fost alături în munca de 24 de ani în fruntea comunei Rîciu.

„Mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu că mi-a dat sănătate. Cum El lucrează prin oameni, mulțumesc consătenilor mei care m-au sprijinit în 1996, cand am ajuns pentru prima dată primar. Mulțumesc familiei mele, căreia nu i-a fost deloc ușor, lângă un Scorpion, lângă un om vulcanic, de asemenea mulțumesc copiilor și nepoților mei. Mulțumesc colegilor din primărie, oamenilor, preoților din comună și tuturor celor cu care am colaborat. Toți aceștia au fost părtași la realizările din ultimii 24 de ani. Nu mie trebuie să-mi adresați vreo laudă, ele se cuvin colegilor din primărie, consilierilor, oamenilor din sat și tuturor celor care m-au ajutat”, a precizat Ioan Vasu.

A urmat depunerea jurământului de consilierii noi aleși, Toader-Vasile Aștelean (PMP), Marius Florin Bad (PMP), Ioan Chertes (PMP), Ioan Andrei Cozoș (PSD), Petru Cozoș (PNL), Răzvan Condrate Curticăpean (PNL), Crinișor Florin Florea (AUR), Dorel Florea (PNL), Pavel Marian Sala (POL), Raul Florin Vasu (PNL), Iulius Aurelian Vincovici (PNL) și Violel Florin Zăhan (PNL). Acestora li se va alătura la următoarea ședință de Consiliu și consilierul supleant Gheorghe Baciu (PNL).

„La Rîciu s-a făcut o administrație performantă”

Ceremonia a continuat cu depunerea jurământului de către noul primar al comunei Rîciu, Ciprian Alin Belean, încurajat de oaspeții prezenți la momentul de investire.

„Îmi revine onoarea să fiu la acest moment festiv în primul rând de drag pentru comuna Rîciu, de drag pentru cei care au făcut obiectul acestei ceremonii. În ce privește omul Ioan Vasu, spun doar că îl felicit sincer pentru verticalitate și pentru demnitatea cu care a dus la îndeplinire aceste lucruri realizate în comuna Rîciu în ultimii 24 de ani. În ce-l privește pe Ciprian Belean, noul primar ales al comunei Rîciu, mă bucur că face parte din generația nouă. Nu are deloc o misiune ușoară pentru că la Rîciu s-a făcut o administrație performantă. Am încredere că alături de echipa de consilieri, de aparatul primăriei, va continua cu succes munca începută de predecesorul său, Ioan Vasu”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Noii aleși au avut parte de un ultim sfat din partea celui care a condus destinele comunei vreme de aproape un sfert de veac.

„Sunt bucuros de ce las în urmă, sunt bucuros de ce vine, de Consiliul Local, de noul primar, dar mai ales sunt bucuros de faptul că am adus comuna asta într-o situație în care cei care au fost acum aleși să o conducă nu mai trebuie decât să o dezvolte. Au totul la dispoziție pentru a face lucruri frumoase pentru comuna Rîciu. Noului primar îi transmit următoarele: să fi primar al unei comune este o onoare pentru primar, nu invers, nu comuna trebuie să fie onorată că are un primar”, a precizat Ioan Vasu.

 Ciprian Alin Belean, „primarul tuturor”

Ultimul cuvânt i-a revenit lui Ciprian Alin Belean, noul primar al comunei Rîciu, prilej de a aduce mulțumiri tuturor celor care au contribuit la schimbarea frumoasă a ștafetei la conducerea Primăriei Rîciu.

„După o muncă de 4 ani în care, fără falsă modestie, am fost activ în toate problemele comunității, iată că această muncă a fost încununată cu un succes pe care, cu siguranță, nu l-aș fi reușit singur. Îmi felicit echipa formată din oameni demni, echipă de oameni minunați care au crezut în mine, au crezut în ei, iar rezultatele se văd. Nu voi fi de azi încolo doar primarul celor care m-au votat, a celor 64%, sunt și voi fi primarul tuturor. În ce privește Consiliul Local, haideți să lăsăm deoparte culorile politice și să muncim pentru comunitate, pentru că de asta am fost aleși. În primul rând aș dori să mulțumesc alegătorilor care s-au prezentat la urne, care ne-au dat votul de încredere. Mulțumesc familiei mele, soției mele, pentru că m-au ascultat și m-au încurajat în tot acest demers. Mulțumesc, de asemenea, echipei PNL Rîciu, tuturor celor care sunt alături de noi la acest moment special. Nu în ultimul rând, vreau să aduc mulțumiri unui om special pentru mine, care 24 de ani a condus destinele acestei comunități, unui om care a crezut în mine, unui om care crede în mine și în echipa noastră și căruia, cu mâna pe inimă îi spun că tot ceea ce înseamnă sfaturi de administrație și de viață i le datorez. Acest om se numește Ioan Vasu, primarul comunei Rîciu”, a spus Ciprian Alin Belean, noul primar al comunei Rîciu.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.