Home / Administratie / Situație îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3

Situație îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au transmis marți, 27 octombrie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania, între Chețani și Câmpia Turzii se înregistrează o situație îngrijorătoare, întrucât constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă, întrucât după inaugurarea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea, iar în momentul actual, doar subcontractorul pe partea de terasamente, Marcotim, mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va fi incapabil să asigure consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

,,Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 kilometri de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă. Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului”, se menționează în cadrul postării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect important pentru sănătatea ludușenilor

Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu” a depus o cerere de finanțare pentru implementarea unui proiect …