Home / Religie / Biserica din Șincai-Fânațe, resfințită de ÎPS Irineu

Biserica din Șincai-Fânațe, resfințită de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 25 octombrie în filia Șincai-Fânațe, parohia Fânațe, protopopiatul Târgu-Mureș, prilej cu care a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, informează site-ul Arhiepiscopiei Alba Iuliei (www.reintregirea.ro).

„Trăim un timp în care diavolul s-a pornit cu înverșunare să distrugă făpturile omenești. El le face pe acestea să se prosterneze, să se închine, unor idoli noi precum banii, plăcerea, orgoliul, necurăția și sacrilegiul. Îndepărtându-ne de Dumnezeu și tolerând păcatul, ba chiar declarându-l legitim, se extind calamitățile și catastrofele pe acest pământ. De asemenea, mulți creștini devin ca niște orfani disperați care suferă și se chinuiesc”, au fost cuvintele adresate credincioșilor prezenți de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

La finalul slujbei, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea locașului de închinare păstorit de către părintele Petru Ioan Sârbu au primit Diplome de aleasă cinstire din partea Arhiepiscopului Alba Iuliei.

Potrivit www.reintregirea.ro biserica „Sfânta Treime” din localitatea Șincai-Fânațe a fost edificată în anul 1924, în timpul păstoririi preotului Vasile Lupu. Peste un deceniu, aveau să fie pictate icoanele care împodobeau catapeteasma locașului de închinare, precum și cupola bisericii. Începând cu anul 1993, preot al comunității credincioșilor de aici este părintele Petru Ioan Sârbu, sub păstorirea căruia edificiul a fost supus unui proces amplu de renovare. Astfel, între anii 2000-2019, au fost executate numeroase lucrări de reabilitare a interiorului și exteriorului locașului de cult. De asemenea, în perioada 2013-2019, biserica a fost împodobită cu haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica frescode către pictorul Dorin Slevaș din Șard (județul Alba).

Sursă foto: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Slujba Vecerniei oficiată de ÎPS Irineu la biserica „Sfânta Ana” din Târgu-Mureș

Joi, 13 august a.c., în cea de-a doua săptămână a Postului Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul …