FOTO: Aleșii locali din Petelea, învestiți oficial Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 918 Vizualizări

FOTO: Aleșii locali din Petelea, învestiți oficial

Consiliul Local al comunei Petelea a fost învestit oficial în funcție miercuri, 21 octombrie, cu prilejul unei ceremonii găzduită de Sala de Ședințe a Primăriei Petelea.

„Mulțumesc fostului Consiliu Local pentru buna colaborare pe care am avut-o în ultimii 4 ani, vreau să-i felicit pe consilierii noi aleși, alături de care sper să avem o bună colaborare, să putem duce mai departe proiectele începute, să putem gestiona cum trebuie toate problemele existente la nivelul comunei, și nu în ultimul rând să putem derula altele noi. Sperăm să ne putem desfășura activitatea în condiții cât mai bune, spre binele locuitorilor comunei Petelea”, au fost cuvintele adresate noilor aleși locali în debutul ceremoniei de investire de către primarul Sorin Pompei Pădurean.

„Orice lucru trebuie să-l începem cu bunul Dumnezeu”

Binecuvântarea creștină a fost adusă de părintele Vasile Bugnar, care a îndemnat noii aleși la o bună înțelegere în beneficiul dezvoltării comunei Petelea.

„Mă simt onorat să fiu părtaș la acest eveniment important pentru comunitatea noastră când cei care au fost aleși în funcțiile de administrare a acestei comunități au depus jurământul pentru ca lucrurile să meargă așa cum trebuie. Ei trebuie să se dedice în întregime lucrărilor care trebuiesc făcute în comunitatea din care facem parte. Pentru că suntem creștini, orice lucru trebuie să-l începem în cu bunul Dumnezeu care să vină în sprijinul nostru ca să puteam avea roadele cuvenite în tot ceea ce facem”, a spus părintele Vasile Bugnar, Parohia Ortodoxă Petelea.

PNL, majoritar în Consiliul Local

Au depus jurământul 12 consilieri locali: Crăciun-Marcel Ardelean (PSD), GheorgheDaniel Bencze (USR+PLUS), Agrinol-Simion Chiheri (PMP), Cristian Fărcaș (PNL), Ioan Fulop (PNL), Hagymas Alexandru Stoica (USR+PLUS), Cosmin Florin Hudubeț (PNL), Ioan-Nicolae Maier (PNL), Ioan Moldovan (PNL), Dorin Muntean (Pro România), Ioan Oprea (PSD), Octavian-Simion Oprea (PSD). Al 13-lea consilier care urmează să depună jurământul într-o ședință viitoare este Iosif Moldovan (PNL).

A urmat depunerea jurământului de către primarul Sorin Pompei Pădurean, prilej de a transmite prioritățile care stau la baza acestui nou mandat.

„Am pășit în acest nou mandat de primar cu noi proiecte, cu noi planuri de dezvoltarea pentru a ridica nivelul de trai al comunei Petelea. În primul rând vom continua proiectele începute, proiecte cu finanțare europeană, precum și cu derularea altor proiecte pentru perioada următorilor 4 ani. În acest nou mandat dorim să punem un accent mai deosebit pe educație, cultură și învățământ. Sunt cele trei domenii la care suntem datori. Se cunoaște faptul că am avut probleme în ce privește achiziția clădirilor retrocedate, cămin, școală, grădiniță, pe care le-am achiziționat în cele din urmă, la care am depus proiecte la Compania Națională de Investiții. Așteptăm rezultatele și finanțarea, să ne putem apuca de lucru la aceste investiții extrem de importante”, a precizat primarul Sorin Pompei Pădurean.

Colaborarea cu noul Consiliu Local se anunță a fi una bună, după cum afirmă primarul reales al comunei Petelea.

„Cu vechiul Consiliu Local am avut o colaborare bună, și sper ca în acest mandat această colaborare să fie una și mai bună. Avem câțiva consilieri care au fost schimbați de la diferite partide, în locul lor au venit alții noi, și sperăm ca să avem o bună colaborare cu aceștia. Avem 7 consilieri PNL, cu unul mai puțin față de mandatul trecut, din cauza unor mici neînțelegeri, la care se adaugă 3 consilieri PSD, 2 de la USR+PLUS, și câte un consilier de la PMP și Pro România. Să sperăm că totul este de bun augur și în cei 4 ani de zile care vor urma să putem face față tuturor provocărilor și să putem rezolva problemele existente la nivelul comunei Petelea”, a spus primarul comunei Petelea.

 Investiții bifate cu succes

Intrarea în noul mandat stă sub auspiciile investițiilor care au fost bifate cu succes de către conducerea Primăriei Petelea.

„Am rezolvat și problema acestui drum DN 15, care ne-a dat mari bătăi de cap în ultimii ani. De când sunt eu primar, de 12 ani, tot probleme am avut cu el, din cauza situațiuei juridice a acestuia. În cele din urmă am reușit să-l întăbulăm pe Primăria Petelea, mai exact l-am luat în administrarea comunei. De asemenea, am reușit să finalizăm canalizarea și apa în localitatea Petelea, ne-a mai rămas la Habic să rezolvăm apa, canalizarea fiind finalizată acolo. Între timp, o firmă din Bistrița a câștigat lucrarea de asfaltare în comuna Petelea pe o distanță de 7 kilometri, deja au fost turnate primele straturi de asfalt, și sperăm ca totul să decurgă bine, să putem termina și acest proiect care vizează drumurile comunale din comuna noastră”, a precizat Sorin Pompei Pădurean.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE