Beneficiile gândirii  pozitive Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 504 Vizualizări

Beneficiile gândirii pozitive

Percepția pe care o avem asupra vieții și a lucrurilor care se întâmplă determină la un anumit nivel, evenimentele ce o preced. Acest concept a devenit din ce în ce mai popular, având în vedere că studiul psihologic îl tratează cu seriozitate, dându-i o voce. Altfel, în limbajul comun, mai ales prin răspândirea informației datorită tehnologiei și a tuturor canalelor de comunicare pe care le avem la dispoziție astăzi, auzim constant această idee.

Știm, cu toții, avantajele gândirii pozitive. Cel puțin la nivel teoretic, deoarece felul în care reacționează oamenii la a o pune în practică este diferit. Deoarece, prin natura umană, unii dintre noi sunt mai înclinați spre a avea o gândire și atitudine negativă, moment în care este mai degrabă dificil să vezi viața cu ochi optimiști. Alții, în schimb, dispun de o relaxare mai mare și pot vedea mai degrabă partea plină a paharului.

În orice caz, beneficiile unei gândiri pozitive sunt uriașe. Și extrem de vizibile. O atitudine pozitivă față de viață poate aduce mai mult calm, capacitatea de a te bucura mai ușor de lucrurile de zi cu zi, și per total, îți poate îmbunătăți calitatea vieții. Dar care sunt acele aspecte ale vieții care sunt cel mai mult afectate – în mod pozitiv sau negativ, de atitudinea noastră?

Gândirea pozitivă îți aduce mai mult succes

Da, ai citit bine. O atitudine pozitivă asupra vieții poate determina direcția în care o să se desfășoare cariera ta. În primul rând, un optimist este mai degrabă înclinat în a avea o apreciere personală mai mare și o capacitate mai bună de auto-analiză. Astfel, știindu-ți valoarea, o să fie mai ușor să îți setezi un țel în carieră și să te îndrepți spre el, fără să accepți mai puțin decât ceea ce-ți dorești. Drept urmare, ești mai ambițios.

În al doilea rând, un loc de muncă presupune deseori trecerea prin tot felul de încercări și momente de criză. Ei bine, o gândire pozitivă te poate ajuta în a le depăși, fără să te gândești că nu ești suficient de bun sau că te poți lăsa doborât de ele.

Aceeași gândire pozitivă poate face diferența dintre un fond emoțional echilibrat și sănătos și unul deficitar ce-ți poate afecta rațiunea. Lucru ce te ajută de fiecare dată când te găsești într-un moment de criză și nu lași frica să acționeze. Din contră, îți dă încredere de sine și te îndrumă, folosindu-te de abilitățile tale, către succes. Același lucru se poate aplica, de exemplu, atunci când alegi să-ți petreci timpul liber jucând la un cazino online. Gândirea pozitivă o să te ajute în a lua cele mai bune decizii, în a-ți asuma riscuri fără ca rațiunea să-ți fie afectată dar mai ales, să ajungi la câștigurile visate.

Mai puțin stres în viața noastră

În momentul în care ai o gândire preponderent negativă, nivelul de stres din viața ta atinge cote maxime. Trăind tot timpul cu frica lucrurilor ce se pot întâmpla și anxietatea pericolului la fiecare pas, stresul la care te expui zi de zi este uriaș. Și să nu mai amintim de incapacitatea de a te bucura de tot felul de lucruri mărunte care într-adevăr, fac viața frumoasă.

Un alt concept în psihologie care contează enorm în această perspectivă a gândirii este psihosomatizarea. Asta definește felul în care mentalitatea ne afectează corpul, adică sănătatea acestuia. Conexiunea dintre gândire și fizic este una colosal de mare și extrem de impactantă. Deja știm despre efectele negative ale stresului în sănătatea noastră. Astfel, putem corela o stare generală bună și o sănătate a corpului cu o mentalitate pozitivă. Deși limbajul popular vorbește despre ideea că atragem lucrurile care ni se întâmplă, de cele mai multe ori alegem să evităm această idee. Ceea ce este complet normal, pentru că avem nevoie să găsim un factor extern pe care să dăm vina atunci când suntem nemulțumiți. Însă o gândire pozitivă ne ajută să ne asumăm cursul vieții, să acceptăm diferite lucruri pe care le trăim și să le integrăm sănătos în experiența noastră, pentru a putea merge mai departe cu aceeași atitudine optimistă.

O viață socială mai bună

Latura socială a vieții noastre este deosebit de importantă, indiferent dacă ne uităm la personalități extrovertite sau introvertite. Cu toții avem nevoie de un context emoțional de unde să ne luăm căldură, prietenie și emoție. La bază, avem nevoie de foarte puțini oameni în cercul nostru social, cu care să creștem o relație de calitate. Iar gândirea pozitivă își spune și aici cuvântul, deoarece se leagă de concepte precum încrederea, capacitatea de deschidere emoțională și afecțiunea pe care o dăm.

La un nivel de bază, o atitudine negativă este mai greu de tolerat de cei din jur. Atunci când ne plângem constant, nemulțumirea legată de lucruri mici, exagerarea momentelor mai puțin plăcute – toate aceste lucruri îi pot afecta și pe cei din jurul nostru, motiv pentru care e posibil ca astfel de atitudine să nu fie tolerată pentru mult timp.

Optimism în lucruri mici

Iar toate aceste aspecte ale vieții care sunt afectate de felul în care alegem să vedem lucrurile, pot continua. Gândirea pozitivă ne poate aduce zile mai senine, mai mult succes și implicit, bani, relații mai strânse cu cei din jur. Sănătatea noastră poate să fie una înfloritoare, atât cea fizică dar și cea psihică. Putem ajunge să trăim o viață mult mai pozitivă, eliminând stresul inutil, în momentul în care înțelegem că trebuie să acceptăm lucrurile ce vin și pe care nu le putem schimba, dar le putem privi ca pe o lecție din care să învățăm, și ulterior să creștem.

Iar gândirea pozitivă, în cazul celor care nu sunt nativ pozitivi, se poate cultiva. Poți și tu începe prin a face mai multe lucruri mici ce-ți aduc plăcere, precum plimbări în natură, sport sau meditație. O analiză a tuturor detaliilor pozitive ce-ți compun viața, poate face miracole. Disciplina este și ea importantă. Uneori trebuie doar să îți faci curaj să ieși din negura pesimismului și să încerci să uiți de lucrurile care te îngrijorează, trăindu-le cu adevărat pe cele bune, care-ți aduc fericire în momentul prezentului. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE