Home / Administratie / FOTO: Péter Ferenc și noua echipă a Consiliului Județean Mureș au depus jurământul!

FOTO: Péter Ferenc și noua echipă a Consiliului Județean Mureș au depus jurământul!

Distribuie

Președintele reales al Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a depus jurământul vineri, 30 octombrie, cu ocazia ședinței festive de constituire a noului Consiliu Județean Mureș, eveniment organizat în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș, la care au participat, în calitate de invitați, Mara Togănel, prefectul județului Mureș, și Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

Peste 85.000 de voturi pentru Péter Ferenc

La alegerile locale din 27 septembrie, Péter Ferenc (UDMR) a câștigat competiția pentru conducerea Consiliului Județean Mureș cu scorul de 38,69% (85.673 de voturi), devansându-i cei 7 contracandidați, respectiv pe Ioan Cristian Chirteș (PNL, 23,13%), Dumitrița Gliga (PSD, 15,44%), Dorin Florea (independent, 9,08%), Mihaela Daciana Natea (PMP, 5,32%), Traian Bendorfean (ALDE, 3,38%), Ovidiu Radian Vasu (POL, 3,13%) și Constantin Lupaescu (Partidul Verde, 1,80%).

UDMR, 16 din 34 de mandate

În legislatura 2020-2024, Consiliul Județean Mureș va avea 34 de mandate, distribuite următoarelor formațiuni politice: 16 pentru UDMR, 9 pentru PNL, 7 pentru PSD și 2 pentru PMP.

În cadrul ședinței festive de constituire a Consiliului Județean Mureș, au depus jurământul următorii consilieri județeni: Asztalos Gavril (UDMR), Marius Tiberiu Baciu (PNL), Dragoș Tiberiu Bardoși (PSD), Bartha Mihály (UDMR), Tiberiu Bățagă (PSD), Birtalan István-Balázs (UDMR), Dan Eugen Bândea (PNL), Ionuț-Ovidiu Cengher (PNL), Alexandru Cîmpeanu (PSD), Ovidiu Dancu (PSD), Mihai Valentin Drăghici (PNL), Ovidiu Georgescu (PNL), Dumitrița Gliga (PSD), Ovidiu Tudor Ilieș (PNL), Ilyés Lóránd (UDMR), Kedei Pál Elöd (UDMR), Kolcsár Anquetil-Károly (UDMR), Kovács Mihály Levente (UDMR), Ovidiu Vasile Modorcea (PNL), Kozma Mónika (UDMR), Kupás János (UDMR), Mihaela Daciana Natea (PMP), Cosmin Pop (PSD), Szabó Albert (UDMR), Szabó Árpád (UDMR), Szász Izolda (UDMR), Szigyártó Zsombor István (UDMR), Tatár Béla (UDMR) și Petru Zelariu (UDMR).

În ședința următoare a Consiliului Județean Mureș urmează să depună jurământul cei 5 membri supleanți aflați pe listele de candidați ale formațiunilor politice: Pokorny Vasile Ștefan (UDMR, în locul lui Péter Ferenc), Alexandru Lupa (PNL, în locul lui Ioan Cristian Chirteș), Constantin Pogăcean (PNL, în locul lui Ervin Molnar), Angela Moldovan (PSD, în locul lui Vasile Ghiorghe Gliga) și Valentin Constantin Bretfelean (PMP, în locul lui Emil Marius Pașcan).

Eșarfă tricoloră, cadou din partea prefectului

În alocuțiunea sa, Mara Togănel a afirmat că județul Mureș este, aidoma altor județe din țară, încă în stadiul realizării necesităților de bază, respectiv canalizare, apă potabilă și asfalt.

”Îmi exprim încrederea că acest mandat, următorii 4 ani, va fi unul în care se va realiza și în județul Mureș apă, canalizare și asfalt”, a afirmat Mara Togănel, care i-a oferit, cu eleganță, un cadou special președintelui Consiliului Județean Mureș, respectiv o eșarfă cu tricolorul României.

”Cred că aceasta trebuie să fie ținta mandatului dumneavoastră”, a completat, cu pragmatism, Mara Togănel.

Totodată, prefectul județului Mureș a amintit consilierilor județeni că valoarea cea mai însemnată a județului nostru ”sunt oamenii”.

”Vă rog tare mult să vă gândiți cu multă responsabilitate și în egală măsură cu multă empatie la mureșeni și la ce puteți face pentru ei”, a afirmat Mara Togănel, care a vorbit și despre importanța dezvoltării Zonei Metropolitane Târgu Mureș, despre implicarea Primăriei municipiului Târgu Mureș în managementul Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, precum și despre susținerea personală și a echipei Instituției Prefectului – Județul Mureș pentru intrarea județului Mureș ”în sens unic” către dezvoltare.

”Șansă istorică între Oraș și Județ”

Noua echipă a Consiliului Județean Mureș a fost felicitată de proaspătul primar al municipiului Ttârgu Mureș, Soós Zoltán (care a omis să poarte eșarfa tricoloră de primar, obișnuită la asemenea ceremonii), care a promis rezolvarea în cel mai scurt timp a disputei ”orgolioasă sau infantilă” care ”de 20 de ani nu permite să fie rezolvată problema parcării la Spitalul Județean”, precum și o colaborare instituțională foarte bună între Primăria municipiului Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș.

”Avem o șansă istorică între Oraș și Județ. De 20 de ani din păcate nu a existat o colaborare reală, iar această epocă s-a încheiat”, a declarat Soós Zoltán, cu încrederea că cele două instituții vor avea ședințe comune de lucru, ”cât se poate de multe, cu rezultate scontate, reale.”

”După două decenii ni s-a oferit șansa și posibilitatea să demonstrăm ce putem face împreună, Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș”, a precizat Soós Zoltán, care a mai promis că va fi nu numai un partener, dar și ”un aliat pentru Consiliul Județean Mureș”.

”Județul Mureș și cetățenii săi sunt pe primul loc!”

Discursul de final i-a aparținut președintelui reales al Consiliului Județean Mureș, care a făcut un apel la muncă în echipă pentru dezvoltarea județului.

”Pe 27 septembrie, locuitorii județului Mureș au votat pentru continuitate. Construcția persistentă a fost aleasă în locul disputelor care nu au dus nicăieri. Oricine a construit deja o casă știe: lucrările nu încep cu așezarea bazelor și nu se termină cu mutarea. Construcția este un proces lung și aprofundat de proiectare, construcție, punere în funcțiune și finisare. Pentru rezultate bune este nevoie de timp, răbdare și încredere. Această încredere am primit-o de la alegători pe 27 septembrie.Vom continua ceea ce am început, dezvoltarea continuă a județul Mureș pentru ca inima Ardealului să devină tot mai mare și mai puternică. Aceasta este direcția în care trebuie să se îndrepte județul Mureș. Pentru că, în ciuda celor patru ani de construcție, provocările devin tot mai mari. Vom crește competitivitatea județului nostru, vom îmbunătăți infrastructura de transport și infrastructura rutieră pentru a ne apropia de alte regiuni din țară. Vom îmbunătăți sistemul de sănătate și situația economică a județului pentru a crea cât mai multe locuri de muncă. Dorim ca peste patru ani județul Mureș să fie în top, ca un exemplu de urmat în țară. Vom face totul pentru ca județul să fie atractiv atât pentru locuitorii săi cât și pentru investitori. De asemenea, așteptăm cu drag turiști de pe toate meleagurile. Sper că și partidele politice care au fost mandatate în Consiliul Județean au înțeles mesajul și vor dori să contribuie în continuare la dezvoltarea județul nostru în interesul tuturor cetățenilor. Alegerea președintelui Consiliului Județean direct de cetățeni oferă o mare legitimitate și totodată o mare responsabilitate. Vă promit că voi face totul pentru a fi la înălțimea așteptărilor și voi munci cu cinste și devotament în continuare ca președinte ales de către oameni. Pentru mine, județul Mureș și cetățenii săi sunt pe primul loc!”, a afirmat Péter Ferenc.

Text: Alex TOTH

Foto: HENN Attila


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.