Home / Stiri nationale / Guvernul Orban nu majorează taxele și impozitele

Guvernul Orban nu majorează taxele și impozitele

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 30 octombrie, că Guvernul are ca obiectiv „fundamental” accelerarea relansării economice şi nu va pune „bariere de tip fiscal” pentru companii, reiterând că taxele şi impozitele nu vor creşte.
„O spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. O mai spun o dată, pentru că (…) o dată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul şi anume acela de a accelera relansarea economică. Pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii. Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin al companiilor, atât întreprinderile mici şi mijlocii, cât şi companiile mari. De asemenea, am gândit un întreg sistem de susţinere a realizării de noi investiţii private fie de investitori români, fie de investitori străini. De asemenea, vom veni şi cu alte măsuri de susţinere pentru mediul de afaceri”, a afirmat Orban, după ce a participat la evenimentul „Topul naţional al firmelor private din România„, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

El a adăugat că obiectivul Guvernului este acela de a crea un mediu „prietenos” pentru cei care vor „să pună pe picioare” o afacere sau vor să îşi dezvolte companiile.
„Am avut bucuria să înmânez premii către companii care au reuşit dezvoltări spectaculoase. Am remarcat companii care au construit fabrici performante, companii care dezvoltă reţele de desfacere care să ajute producătorii români în accesul lor la piaţă, de asemenea, companii care furnizează training pentru cei care au suferit de pe urma crizei economice generate de pandemie şi au ajutat la reintegrarea profesională a foarte multor angajaţi. Sunt foarte bucuros că am participat la acest eveniment şi colaborarea dintre CNIPMMR şi Guvernul României va continua să fie la fel de bună”, a susţinut prim-ministrul.
Potrivit acestuia, o parte „importantă” a propunerilor de susţinere a mediului de afaceri, de încurajare a comportamentului antreprenorial încă din şcoală făcute de întreprinzători sunt „extrem de serioase” şi urmează să fie introduse în „programul de guvernare”.
„Facem o analiză a fiecărei propuneri în parte, un studiu de impact aferent pentru fiecare măsură care este propusă. De asemenea, facem o evaluare a resurselor disponibile pentru finanţarea diferitelor tipuri de programe din toate domeniile: de la Tech Nation până la dezvoltarea spiritului antreprenorial, de exemplu, în rândul populaţiei sub 18 ani, din licee, prin înfiinţarea unui tip de companii cu o răspundere diferită, care să încurajeze formarea de companii de către tineri. Sunt foarte multe propuneri care sunt extrem de interesante. Cu siguranţă, o parte dintre ele le vom prelua, numai că le vom aşeza în cadrul programului de guvernare ţinând cont şi de resurse, de studii de impact şi de evaluarea efectelor favorabile posibile”, a explicat Orban. 

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ploi și intensificări ale vântului la nivelul întregii țări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de ploi şi intensificări ale …