Președintele Consiliului Județean Mureș, primul discurs de după depunerea jurământului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2992 Vizualizări

Președintele Consiliului Județean Mureș, primul discurs de după depunerea jurământului

Președintele reales al Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc (UDMR), a depus jurământul vineri, 30 octombrie, cu ocazia ședinței festive de constituire a noului Consiliu Județean Mureș, eveniment organizat în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, discursul integral susținut de Péter Ferenc:

”Stimată doamna prefect,

Domnule subprefect,

Domnule primar,

Doamnelor și domnilor consilieri județeni,

Cetățeni ai județului Mureș,

Dragi colegi!

Astăzi începem o muncă de patru ani împreună. Sunt optimist că urmează o perioadă productivă, deși ne aflăm într-o situație deosebit de dificilă acum, nu doar noi, ci și întreaga lume, din cauza epidemiei de coronavirus.

Astăzi, un nou consiliu a depus jurământul de învestitură și eu însumi voi începe al doilea mandat , dar acum sunt într-o situație diferită de cea de acum patru ani, pentru că anul acesta mi s-a dat mandat direct de la cetățeni să conduc Consiliul Județean Mureș.

Au existat multe dezbateri, o serie de considerații împotriva și în favoarea alegerii directe a președintelui Consiliului. Eu cred că acesta este sistemul cel mai bun. 

Pe de o parte, pentru că legitimitatea președintelui ales este mult mai puternică: își primește mandatul direct de la alegători. Pe de altă parte, deoarece acest sistem încurajează președintele și consiliul să coopereze, indiferent de echilibrul de putere care se dezvoltă în consiliul județean.

Și este în regulă. Dacă în ultima perioadă a lipsit ceva în politica națională românească, aceasta a fost cooperarea.

În județul Mureș noi am arătat și putem arăta în continuare că putem face lucrurile altfel în politică.

Pe 27 septembrie, locuitorii județului Mureș au votat pentru continuitate.

Construcția persistentă a fost aleasă în locul disputelor care nu au dus nicăieri.

Oricine a construit deja o casă știe: lucrările nu încep cu așezarea bazelor și nu se termină cu mutarea. Construcția este un proces lung și aprofundat de proiectare, construcție, punere în funcțiune și finisare. Pentru rezultate bune este nevoie de timp, răbdare și încredere.

Această încredere am primit-o de la alegători pe 27 septembrie.Vom continua ceea ce am început, dezvoltarea continuă a județul Mureș pentru ca inima Ardealului să devină tot mai mare și mai puternică.

Aceasta este direcția în care trebuie să se îndrepte județul Mureș.

Pentru că, în ciuda celor patru ani de construcție, provocările devin tot mai mari. Vom crește competitivitatea județului nostru, vom îmbunătăți infrastructura de transport și infrastructura rutieră pentru a ne apropia de alte regiuni din țară.

Vom îmbunătăți sistemul de sănătate și situația economică a județului pentru a crea cât mai multe locuri de muncă.

Dorim ca peste patru ani județul Mureș să fie în top, ca un exemplu de urmat în țară. Vom face totul pentru ca județul să fie atractiv atât pentru locuitorii săi cât și pentru investitori. De asemenea, așteptăm cu drag turiști de pe toate meleagurile.

Sper că și partidele politice care au fost mandatate în Consiliul Județean au înțeles mesajul și vor dori să contribuie în continuare la dezvoltarea județul nostru în interesul tuturor cetățenilor.

Alegerea președintelui Consiliului Județean direct de cetățeni oferă o mare legitimitate și totodată o mare responsabilitate. Vă promit că voi face totul pentru a fi la înălțimea așteptărilor și voi munci cu cinste și devotament în continuare ca președinte ales de către oameni.

Pentru mine, județul Mureș și cetățenii săi sunt pe primul loc!

Vă mulțumesc!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE