Home / Slider / Se impune ”carantinarea totală”? Răspunsul premierului Orban

Se impune ”carantinarea totală”? Răspunsul premierului Orban

Distribuie

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 29 octombrie, că Guvernul este „departe” de a lua o decizie privind „carantinarea totală”, subliniind că pentru a impune noi măsuri de restricţie autorităţile trebuie să aibă „temeiuri extrem de serioase”.
„Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creşteri a numărului de cazuri pe care le aplicăm şi sunt în curs de aplicare şi analizăm care sunt efectele acestor măsuri. (…) Va trebui să avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte măsuri de restricţie. Iar, ceea ce se tot vorbeşte cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie. (…) Eu spun cu fiecare ocazie că putem să trăim normal, putem să avem puţine măsuri de restricţie cu o singură condiţie – oamenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. Este simplu dacă oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară: se pot duce la serviciu, se pot duce la spectacol, pot să trăiască o viaţă cât mai aproape de normal, cu o singură condiţie – respectarea măsurilor de protecţie”, a afirmat Orban, întrebat care ar fi pragul de la care s-ar lua în calcul noi restricţii.
Potrivit prim-ministrului, gradul de conformare la regulile de protecţie sanitară a crescut. „A crescut gradul de conformare şi apreciez foarte mult acest lucru. De asemenea, se vede cu ochiul liber şi pe stradă, nu numai în Bucureşti, ci peste tot unde s-a depăşit pragul de 3, că o majoritate zdrobitoare a cetăţenilor respectă regulile, iar, dacă sunt oameni care nu respectă regulile, autorităţile îşi fac datoria şi îi amendează”, a susţinut Ludovic Orban.
El a adăugat că Guvernul îşi doreşte să combată pandemia de COVID-19 asigurând, în acelaşi timp, funcţionarea economiei cât mai aproape de normal posibil. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.